Imponerte på landslagsskolen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Syv av spillerne som er tatt ut til landslagsskolen i Vestfold, kommer fra Sandefjord. Samtlige gjorde det meget bra på den første treningen lørdag formiddag.

DEL

Innsendt– Det er moro å se den utviklingen mange av spillerne har hatt i løpet av våren og sommeren. Det er høyt nasjonalt nivå på mye av det vi ser her, sier spillerutvikler i Vestfold Fotballkrets, Espen Kirknes.

Han har tatt ut 31 spillere fra hele fylket til fotballforbundets opplegg for spesielt talentfulle spillere, og disse skal matches med ukentlige helgetreninger fram til nyttår samt nasjonale talentturneringer på Lillestrøm og Kongsvinger i september og november.

Høyt nivå i Vestfold

Kirknes mener nivået blant guttespillerne i Vestfold er meget godt.

– Vi så det i Sandarcupen der fem av åtte lag i kvartfinalen var fra Vestfold. Ørn kom til finalen i Dana Cup, og Eik gjorde det samme i Norway Cup. Da vi var på elitesamling i Trondheim før sommerferien, viste vi gjennom å komme til A-sluttspillet, at vi har mange sterke spillere i fylket. Det lover godt for framtida, mener Kirknes.

I høst har Sandefjord Ballklubb én representant på kretslaget, Sandar har to og GØIF fire spillere. Kirknes sier at det også er andre klubber som har talenter som ligger nær et uttak.

(Saken fortsetter under bildet)

Simen Metveit Wallin (til venstre) og Edvard Pettersen hadde mange flotte involveringer på kretslagstreningen.

Simen Metveit Wallin (til venstre) og Edvard Pettersen hadde mange flotte involveringer på kretslagstreningen. Foto:

Det er et luksusproblem vi har, og det moro. Det jobbes godt med talentutvikling i Sandefjord, sier han.

Gode «ferskinger»

For Jacob Van Rijnbach (GØIF) og Martin Møller Hansen (Sandar) var lørdagens trening den første som spillere i landslagsskolen. De gjorde sine saker meget bra, ifølge Espen Kirknes.

– Det er moro å se ferske spillere som kommer inn, og sikkert har litt nerver, men likevel tar nivået med en gang.

Selv synes Jacob Van Rijnbach det var en positiv opplevelse.

– Det er veldig moro å komme på treninger der det er så gode med- og motspillere. Det gjør at vi blir utfordret hele tiden og må jobbe hardt for å utvikle oss, sier han. Den ferske kretslagsspilleren tror det er all treningen han og lagkompisene på GØIF har lagt ned hver eneste uke i flere år, som nå gir resultater.

Trener hardt for suksess

– Vi er ganske mange på laget som har ambisjoner. Derfor møtes vi nesten hver eneste dag på GØIF-banen for å trene og utvikle oss – selv om vi ikke har treninger med laget. Det er det som må til for å bli så gode som vi ønsker, slår han fast.

Det er en holdning spillerutvikler Espen Kirknes liker.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Vi ser ikke bare etter hvilke spillere som er best akkurat nå, men også etter hvem som har de riktige holdningene på og utenfor banen. Treningsvilje, seriøsitet, mental tilstedeværelse og Fair Play-holdninger, er også viktig, sier han.

Ser etter «typer»

Etter treningen i regnet på Gamle Stadion, samlet han alle spillerne i en ring og informerte om uttakskriteriene for den nasjonale turneringen på Lillestrøm om to uker.

– Vi kikker etter spillere som er «typer» og kan bekle roller. Derfor er det viktig at dere tenker nøye gjennom hva dere gjorde bra og hva dere kan utvikle dere på etter hver eneste trening. Vi skal ha med 16 spillere til Lillestrøm, og da sier det seg selv at noen av dere kommer til å bli skuffet fordi dere blir utelatt. Men da regner vi med at dere tar opp hansken og trener hardt videre for å utvikle dere. Det kommer mange flere sjanser, sier Kirknes.

Send inn tekst og bilder «

Her kan du sende inn stoff og bilder til nett og papir!

Artikkeltags