Ny bølge for brettseiling

Surfing ved Langeby

Surfing ved Langeby Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Sandefjord Brettseilerklubb er i full fart med nye klubbrett og kursing av fremtidige brettseilere.

DEL

Klubben består idag av ca 130 mer eller mindre helfrelste brettseilere i alle kategorier fra nybegynnere til bølgesurfere som seiler på Saltstein om vinteren. Klubben er opptatt av å spre det glade budskap om hvor herlig det er å ligge å cruise i ca 20 knop kun holdt oppe av en liten glassfiber plate, og drevet frem av vind.

Klubben har egne kurs for nybegynnere. Kursene holdes av erfarne seilere som er sertifisert av idrettsforbundet. Målsetningen med kursene er å få deltagerne så god som mulig på 2 kveldsøkter.

Det meste av brettseiling foregår på Langeby hvor klubben også har sin hovedbase. Det er ofte gjestebesøk der fra andre kanter av landet. Om sommeren er stedet godt besøkt. Er det meldt god vind, fylles det for opp av seilsugne av begge kjønn.

Mens mange går og klager på det elendige været med mye vind, jubles det derimot på Langeby. Da er det fullt av glade seilere som både flyr lavt over fjorden mot Hellesøy, og tar noen dukkerter når seilingen ikke går helt etter planen.

Søndag 3 juli var det fullt av glade seilere på Langeby som bildene viser. Det var topp forhold for alle slik at alle kom i plan. Det var full aktivitet fra tidlig formiddag og til solen gikk ned.

Surfing på Langeby 3

Surfing på Langeby 3 Foto:

Klar til vannstart

Klar til vannstart Foto:

Surfing på Langeby 2

Surfing på Langeby 2 Foto:

Send inn tekst og bilder «

Her kan du sende inn stoff og bilder til nett og papir!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken