Ja, det er båndtvang hele året

Båndtvang for hunder

Båndtvang for hunder Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Denne våren og sommeren har park- og idrettsseksjonen satt opp plakater ved rekreasjonsområder i byen for å tydeliggjøre hvor loven om båndtvang hele året gjelder.

DEL

Regelen om båndtvang hele året på offentlige rekreasjonsområder som er mye brukt, er ikke ny. Den ble vedtatt i 2007 etter politisk behandling i bystyret.

I behandlingen av forskriften framkom det også at det ville være hensiktsmessig om den omhandlet mer enn bare sikring av vilt, og derfor også skulle gjelde offentlige rekreasjonsområder.

Øyvind Rotnes, saksbehandler i park- og idrettsseksjonen i Sandefjord kommune tror mange hundeeiere kjenner til loven.

– Det går på sikkerhet, trygghet, ro og orden. Mange er ikke komfortable med løse hunder, sier Rotnes.

LES OGSÅ: «Men han er jo så snill!»

Ikke klar over regelen

Merete Sanne driver «Av Vettin» hundekennel på Mørk. Hun forklarer at hun ikke har kjennskap til bestemmelsene om båndtvang hele året.

– Det burde vært slått stort opp. Jeg har mange venner med hund i Sandefjord, og jeg har aldri hørt dem nevne den regelen, sier Sanne.

Hundeeier Connie Helen Larsen har hatt den fem år gamle Golden Retrieveren Chessie siden hun var valp. Hun mener regelen bør endres.

– Jeg forstår poenget med folk som ikke har noe styr på hunden sin, men det er et fåtall. Resten av oss, med lydige hunder, må bruke bånd hele året, om vi går på ski, går tur midt i tjukke skogen eller er på båttur. Jeg synes det burde vært en mellomting, sier Larsen.

Etter at denne saken ble publisert har vi mottatt tilleggsinformasjon fra kommunen. De har fått en del spørsmål om båndtvang for hund også gjelder på privat grunn.

Til det svarer Øyvind Rotnes følgende:

"Kommunen ønsker å presisere at båndtvangbestemmelsene er hjemlet i forskrift om båndtvang for hund i Sandefjord kommune, og gjelder for boligområder og handleområder, i parker, på kirkegårder, grav- og urnelunder, på og ved skoler, barnehager og anlegg for lek, idrett, sport og rekreasjon.

Generelt sett gjelder dette ikke privat grunn, men der kommunen har avtaler med privat grunneier og har fysisk tilrettelagt for lek, idrett, sport og rekreasjon."

Artikkeltags