Lørdag er det nok en gang trøbbel ved planovergangen ved Gemeni/Kjellberg (se kart nedenfor).

Bane Nor jobbet med å fikse feilen natt til lørdag, men lørdag fortsetter problemene.

Beboerne i området har kun én vei ut om de skal kjøre bil, og det er ved å passere jernbaneovergangen.

– Vi er veldig stresset på Geminifeltet nå. Nå står bommene nede igjen. Det er fjerde gangen vi opplever det på fire dager nå, forteller Merete Hauge lørdag ettermiddag.

Når toget passerer Geminifeltet i retning Larvik, går bommene opp igjen. Men når toget passerer i retning Oslo, er bommene blitt stående nede gjentatte ganger denne uka. Dermed kommer ikke beboerne seg hverken ut eller inn med bil.

– Skal få noen til å løfte bommen

Stine Strachan, pressevakt i Bane NOR, forteller at de jobbet på stedet natt til lørdag.

– Så har det samme problemet kommet tilbake i dag. Det beklager vi, sier hun til Sandefjords Blad.

– Nå er riktige folk på vei tilbake igjen og skal se på problemet. Hvis ikke de får til å reparere bommen med én gang, så skal vi få noen til å stå der og løfte bommen så de slipper å vente på neste tog før bommen går opp igjen, sier Strachan ved 15.30-tiden, og legger til:

– Jeg snakket med de som bestiller folk for fem minutter siden, og da hadde de allerede bestilt noen.

Blir hentet utenfor bommen

Sandefjords Blad har fått henvendelser fra en rekke beboere i området fredag og lørdag. Noen har gått glipp av viktige avtaler, og har måttet avtale å bli hentet av noen andre utenfor bommen.

– Vi har heldigvis ikke noe prekært vi skal. Men det er så kjedelig å stå der nede. Nå har vi stått der tre ganger, så nå kjørte vi hjem igjen, sier Hauge.

Hun forteller også om noen som skal ha gitt opp og kjørt på en sti som går over jordet.

– Men det tar vi ikke sjansen på.

Ved 16-tiden får Sandefjords Blad opplyst at bommene er oppe igjen. Bane Nor er på stedet, og bilene som sto i køen har fått passere.

Blir på stedet til feilen er fikset

Spørsmålet blir om den samme feilen dukker opp neste gang toget passerer i retning Larvik, at bommene blir stående nede.

– Hvis ikke de som er der nå får til å reparere feilen, så får de noen til å bli værende der og løfte bommen fram til feilen er fikset, sier Strachan i Bane NOR.

Hun kan foreløpig ikke si noe om årsaken til problemene som har vært.