Jeg blir så glad hver gang noen forsvarer bevaring av gamle bygg. Denne gang gjelder det Bedehuset i Rådhusgata 5. Bygget er fra 1878 og har fått skilt på veggen med Historisk bygning. I tillegg er bygningen meget godt vedlikeholdt.

Det ble hevdet i Sandefjords Blad at det var «en av de få trehusene som står igjen i denne delen av byen». Jeg vil heller si at det er «ett av mange gamle trehus i denne delen av byen». I samme gate finner vi to gamle trehus i nummer åtte, ett i nummer seks, to i nummer to samt et flott trehus i krysset Rådhusgata/Storgata hvor Norli i dag har bokhandel. Rett ved ligger Storgaten 7 eller Pølsesvingen, hvor det i dag er restaurant Tuk Tuk Thai.

Diagonalt for Bedehuset ligger Hvalfangsmuseets eldste del med sitt praktfulle inngangsparti, og bare femti meter unna ligger Bjerggatas østre del med bare gamle trehus. Til sammen tilsier dette et ganske stort og betydelig trehusmiljø.

Alle disse bygningene er bygd før 1900 og er enten verneverdige eller bevaringsverdige.

At de gamle menn som eier Bedehuset legger betingelser i sin statutter, trumfer ikke lover og retningslinjer som gjelder. At de mener at Bedehuset skal rives hvis det ikke fortsatt skal være gudshus, er deres problem.