Fra sofahelt til helter i september.

Tråkker til: Birte Svenssen,(f.v.) Olav Magnus Jahrestein,  Eirli Roberg, Lars Petter Hansen, Preben Andreassen, Anders Årstein Hansen og Joakim Bjugn.

Tråkker til: Birte Svenssen,(f.v.) Olav Magnus Jahrestein, Eirli Roberg, Lars Petter Hansen, Preben Andreassen, Anders Årstein Hansen og Joakim Bjugn.

Artikkelen er over 3 år gammel

Bike&Run arrangementet til Bedriftsidretten er et arrangement for å få flere opp av sofaen og ut i fysisk aktivitet. I år satser Birthe Svenssen at de slår antall påmeldte lag.

DEL

Sammen med Team Treningssenter, Grete Roede, Sandefjord Byen Vår, BK.no, Spinn og Gjertsen Sport, inviterer Bedriftsidretten til tredje utgave av lavterskelkonkurransen. Lørdag 10. september braker det løs i Sandefjord sentrum

– Vi etablerer en ny klasse i år i tillegg til de tradisjonelle Mix og herreklassen. Denne har vi valt å kalle for SOFA klassen, rett og slett for å synliggjøre at den er veldig lavterskel og noe som alle kan delta på, sier daglig leder i(BedriftsidrettenBirte Svenssen.

SOFA klassen er tiltenkt alle de som ville hatt sofaen som største konkurrent til å delta i en stafett. Det er valgfri tidtaking, og pallplassene får ikke premie, det blir i stedet trukket et vinnerlag som får en heftig premie for å ha deltatt.

EasyWeb Norge er en av byens bedrifter som allerede er klare for å delta på årets Bike&Run, i hvilken klasse det blir, er de ikke sikre på ennå. De vil delta for første gang i år. I dag er de hentet inn som SOFA klassen utøvere, men de sikter muligens seg inn på herreklassen.

– Ambisjonen er selvfølgelig å stille i herreklassen, men det spørs hvordan sommeren går. Vi må se på hva det blir mest av, byturer eller treningsturer, svarer Anders Årstein Hansen muntert når han får spørsmålet om hvilken klasse de skal melde seg på i.

Slik var det i fjor

Gutta fra Easyweb er klare på at de synes det er et ålreit konsept med et litt lavterskel tilbud som ikke bare handler om det å bli først.

Ønsker aktivitet:  I sofaen sitter EasyWeb gutta. Olav Magnus Jahrestein (f.v.),  Anders Årstein Hansen og Joakim Bjugn. Preben Andreassen fra Spinn (b.f.v.), Eiril Roberg BK, Birte Svenssen  og Lars Petter Hansen fra Gjertsen sport.

Ønsker aktivitet: I sofaen sitter EasyWeb gutta. Olav Magnus Jahrestein (f.v.), Anders Årstein Hansen og Joakim Bjugn. Preben Andreassen fra Spinn (b.f.v.), Eiril Roberg BK, Birte Svenssen og Lars Petter Hansen fra Gjertsen sport.

Birte Svenssen er opptatt av at dette er noe som skal være gøy og ikke med så mye så alvor, det handler i bunn om folkehelse og det å komme seg ut i fysisk aktivitet.

Det vil  i år også være en jury til stede som vil kåre dagens «mest synlige lag» og dagens publikum, blant annet. Dette for å bidra til enda mer trøkk blant de mange oppmøtte deltakerne.

– Vi ser at det bygger noen nye bånd mellom kollegaer og venner som deltar. Det blir en fin greie og gir en boost, når de er sammen på litt andre arenaer enn de vanligvis møter hverandre på. Vi går ut nå før sommeren og informerer om dette arrangementet, slik at bedrifter og vennegjenger, vinklubber og alle de som måtte ønske det kan sette av datoen til årets Bike&Run, sier Svenssen

I fjor så deltok det 22 lag til sammen i klassen Mix og Herrelag. i år satser Svenssen på at det blir over 40 lag som stiller til start til årets Bike&Run den 10 september. Hvert lag består av 4 stykker, 2 som løper og to som sykler.

Du melder deg på HER

– Det er viktig å ha lavterskeltilbud som kan fange de som ikke er på ritt og løp for å konkurrere. Det er stadig flere arrangement som lager «halv» versjoner av sine arrangementet nettopp for å treffe denne gruppen med mennesker som ikke vil konkurrere, men være i fysisk aktivitet, sier Preben Andreassen fra Spinn.

Artikkeltags