Torsdag kveld publiserte han en melding og noen bilder på Instagram hvor han skrev: «Tusen takk for tre fantastiske år jeg ikke skulle vært foruten».

Til SB utdyper høyrebacken hvorfor han nå forlater klubben:

– Først må jeg si det er veldig trist å forlate SF. Det er en klubb jeg har blitt utrolig glad i, og jeg har hatt en utrolig fin tid i klubben, sier han.

– Jeg har vært der i tre år nå, og nå går jeg inn i mine beste år som fotballspiller. Jeg har ingenting å utsette på klubben, sier Wembangomo - som aldri har lagt skjul på sine ambisjoner som fotballspiller.

LES OGSÅ: Sier nei til å bli med videre

Flere tilbud

Dermed kan man endelig sette en sluttstrek for spekulasjonene om framtiden til Wembangomo. For spørsmålene rundt hans framtid har vært mange i høst.

– Hva skal du gjøre nå?

– Nå skal jeg vel først på Nav, sier 25-åringen og ler, før han fortsetter:

– Jeg har noen tilbud både i Norge og fra utlandet. Så må jeg ta en avgjørelse nå etter hvert på hva som er det beste steget videre for karrièren min. Jeg har ikke tatt noen avgjørelse enda, sier han.

SF har lenge ønsket å forlenge kontrakten med spilleren som leverte en meget god sesong i år.

Wembangomo selv har vært ærlig på sine ambisjoner, men han utelukket aldri å fortsette i Sandefjord.

– Hva kan du si om samtalene du har hatt med SF i år?

– Klubben kunne ikke strukket seg noe lenger for å beholde meg. Jeg fikk et godt tilbud, og de gjorde alt de kunne slik jeg ser det. Jeg har hatt gode samtaler med både klubben og de to trenerene. De ønsket hele tiden å ha meg med videre, men jeg har ønsket å se ting an litt. Og nå landet jeg altså på at jeg ønsker meg en ny utfordring, svarer han og legger til:

– Jeg har hatt gode samtaler med spesielt Hans Erik (Ødegaard). Jeg har mye å takke ham for. Hans Erik har betydd mye for utviklingen min.

Fin tid i klubben

Brice Wembangomo kom til Sandefjord fra Jerv før 2019-sesongen. I tre år har han vært lagets faste høyreback når han ikke har vært skadet. Men skader har også vært en del av SF-karrièren. Både i 2019 og 2020 trøblet han en del med ulike skader som gjorde at han mistet over 10 kamper begge sesongene.

I år spilte kroppen mer på lag, og det ble 23 kamper fra start.

– Hvordan vil du oppsummere tiden i Sandefjord?

– Det har jo blitt en del høydepunkter. De få nedturene som har vært, har vært skadene mine. 2019 var likevel fantastisk med opprykk. I fjor følte jeg at jeg slo litt igjennom, selv om jeg var en del skadet. Årets sesong har vært min beste. Skal jeg velge meg et par høydepunkter må jeg si 1-0-seieren i Molde i fjor, og at vi slo Bodø/Glimt hjemme i år, svarer han.

LES OGSÅ: Denne SF-spådommen har eksperten aldri kommet med

LES OGSÅ: Dette er klubbens nye midtbanespiller