(Østlands-Posten)

Som ØP kunne fortelle i mai, hadde Heidi Løke gitt beskjed til Vipers om at hun ønsket seg bort fra klubben. Begrunnelsen skal blant annet ha vært lang reisevei fra hjemstedet Sandefjord.

Det ble kjapt spekulert i om Larvik HK kunne være neste stopp for den meritterte håndballspilleren. Styreleder Jan Thore Lauritzen i LHK fortalte til ØP i mai at de var i samtaler med Løke.

– Jeg kan bekrefte at det er dialog mellom oss og Heidi Løke. Det betyr ikke at det skjer noe umiddelbart, men vi er nok en klubb hun vurderer. Utover det kan jeg ikke si så mye mer i øyeblikket, sa Lauritzen til ØP i mai.

«Hjem» til Larvik

Mandag kan TV 2 bekrefte at overgangen blir et faktum, og at 39-åringen har signert med Larvik.

– Jeg er veldig glad for å være tilbake i Larvik for tredje gang. Det siste jeg gjorde her sist var å vinne Champions League. Det er gode minner, forteller Heidi Løke til TV 2.

Ved to anledninger tidligere ha Løke spilt for LHK. Hun var blant annet med på laget som vant Champions League i 2011. Løke signerte også for klubben i 2018, men gikk fort videre til Vipers på grunn av Larvik HKs svekkede økonomiske situasjon.

– Jeg har veldig stor tro på at klubben kan bygges opp igjen. Nå har de Amanda (Kurtovic) inne og gode trene i Eirik og Ketil, så dette blir bra, sier hun videre.

Løke har ikke spilt en håndballkamp på over et år, etter at hun i oktober kunne meddele at hun og kjæresten Stian Bodin Sundal ventet sitt tredje barn. Allerede tirsdag venter første trening med Larvik.

– Det er tungt å starte opp igjen etter fødsel fordi kroppen har fått kjørt seg ganske hardt, men jeg føler jeg er på rett vei. Jeg kommer nok til å være litt mørbanka, sier hun til TV 2.

Dyrebar erfaring

Hovedtrener i LHK Eirik Haugdal er svært begeistret over å ha signert Heidi Løke. Sammen med Amanda Kurtovic tror han at Løke kan bidra til å løfte klubben opp på godt, gammelt nivå.

– Det at Heidi nå velger å ta på seg Larvik-drakta igjen er utrolig viktig i den prosessen klubben er i for å komme tilbake til toppen i norsk håndball, sier Haugdal.

Tross spilleoppholdet det siste året, satser hovedtreneren på å ha Løke tilbake i god kampform til seriestart i september.

– Vi regner med å ha Heidi i håndballtrening fra start av, og kommer til å gjøre vurderinger underveis, sier Haugdal.

Foruten å gi ekstra styrke til laget både offensivt og defensivt, vil Løkes erfaring være gull verdt for de yngre spillerne på LHK. Som en av verdens beste spillere de siste 10 årene er det en solid spiller LHK nå har sikret seg.

– Hun har en utrolig medmenneskelighet og evne til å ta vare på de rundt seg, noe som er fint for både miljøet og for de andre spillerne på laget som får henne som lagvenninne, avslutter Haugdal.