Mandag er den ene dagen i uka det er stengt på Beist i Kongens gate. Det brydde ikke bisvermen seg noe særlig om, og slo seg like godt ned på uterestauranten.

Det var nok flaks for driverne av restauranten at biene valgte den dagen de hadde personalmøte, og ikke en annen dag, da restauranten som vanlig er full av gjester. Det ville blitt ganske kaotisk.

Her var det bare én ting å gjøre, og det var å få tak i noen som hadde greie på bier.

Redningen skulle bli Jan Trollerud. Han omtaler seg som hobby-birøkter og har flere bikuber stående på Vesterøya.

– Disse biene har svermet. Det vil si at bidronningen har forlatt sin kube og dermed følger alle de andre biene i kuben etter. Hvem som egentlig eier biene og hvilken kube de har forlatt, er vanskelig å finne ut, sier han.

Dermed tok Trollerud på seg birøkterdrakta og skyfla hele klumpen med bier inn i en medbrakt kube. Han anslo mengden til å være rundt en halv bikube.

– Det ser ut til at jeg fikk med dronninga, så nå skal kuben bli stående her til i kveld, før jeg henter den. Da har nok biene roet seg og funnet seg til rette i sitt nye hjem, forteller birøkteren.

Birøkter Jan Trollerud måtte rykke ut og fjerne en gjeng med bier som hadde svermet og slått seg ned på uterestauranten til Beist, øverst i Kongens gate.