Bilfører til sykehus etter togkollisjon

Av , , , og
Artikkelen er over 4 år gammel

Vestfoldbanen måtte stenges.

DEL

Ulykken skjedde ved overgangen fra Skiringssalsveien og inn i Apolloveien i Sandefjord.

- Én person var i bilen. Han er oppegående og bevisst, sier operasjonsleder Kjetil Indahl i Vestfold-politiet til sb.no.

Til sykehus

Bilisten er kjørt til Sykehuset i Vestfold i Tønsberg med tilsynelatende moderate skader.

Ifølge politiets innsatsleder på stedet, Steinar Inselseth, har bilen kommet fra byen og var på vei mot Geminifeltet.

–  Der har han, ser det ut som, blitt fanget mellom bommene og blitt påkjørt. Begge bommene sto nede da ulykken skjedde, forteller han.

Ifølge et vitne som så kollisjonen, skal den ene bommen ha senket seg ned på taket til personbilen og blitt liggende der til toget kom og skjøv bilen vekk. Toget fikk forøvrig minimale skader.

Vestfoldbanen gjenåpnet

Kollisjonen skjedde klokka 12.30. Toget var på vei sørover fra Sandefjord.

Vestfoldbanen var stengt på strekningen Larvik-Sandefjord fram til like før klokka 15. Den er nå ifølge NSB åpnet igjen, men man bør regne med forsinkelser i timene fremover.

– Drillet togpersonell

En av passasjerene på toget forteller at det ikke var stor dramatikk inne i toget da ulykken skjedde.

– Men vi skjønte at noe var galt. Konduktøren sprang gjennom toget med førstehjelpsskrin og spurte alle om de var blitt skadet eller hadde hatt noen negativ opplevelse. Personalet var flinke og tydelig drillet på dette, sier passasjeren.

Han forteller at passasjerene foreløpig ikke får lov til å forlate toget, men at de nå venter på buss for tog.

Trøbbelbommer

Jernbaneovergangen ved Skiringssalsveien er eneste utvei for de rundt 100 boligene i Geminifeltet to kilometer vest for Sandefjord sentrum.

Det har vært mye trøbbel med disse bommene, både nestenulykke mellom tog og bil, og stadige problemer med at bommene blir stående oppe eller nede.

For noen år siden ble det gjort flere endringer, både ved å flytte ei bombu og hogge ei stor bjørk, for å få til bedre sikt mot Sandefjord-siden av jernbaneovergangen.

.

.

(ENESTE UTVEI: Overgangen inn til Geminifeltet er eneste utvei for rundt 100 boliger. Arkivfoto. Kåre Gåsholt)

Statssekretæren: – Planoverganger prioriteres

Bård Hoksrud (Frp), statssekretær i Samferdselsdepartementet, er fornøyd med hvordan NSB og personalet på toget taklet situasjon. Han satt nemlig på Vestfoldbanen på vei mot Oslo, da meldingen om ulykken kom.

– Jeg sitter på toget etter det som kolliderte med bilen. Vi ble også evakuert etter hvert og vi er tatt godt vare på. Det er godt å se hvordan systemet fungerer og at det er gode rutiner, sier han.

.

.

(Statssekretær Bård Hoksrud (Frp). Foto: Vidar Ruud, ANB)

– Det er mange planoverganger i Norge, og nettopp denne som det nå skjedde en ulykke ved, har naboene klaget på i årevis. Vil arbeidet med å få sikre slike krysningspunkt prioriteres?

Det er vanvittig mange planoverganger i Norge. Arbeidet med å sikre disse er det Jernbaneverket som står for. Dette handler om sikkerhet, og vi prioriterer dette arbeidet, sier han.

Hoksrud forteller at han for kort tid siden var på Gjøvik.

– Den strekningen har også mange planoverganger, ikke alle brukes like mye. Dette er en utfordring for Jernbaneverket. Spesielt er overganger som ligger ved boligområder viktige å få sikret. Her krysser all mulig trafikk, alt fra biler til gående og syklister, sier han.

Hoksrud er på vei til Oslo etter en rundtur for å se på hvordan hverdagen er med å reise med tog.

– Vi ser på hvordan dette fungerer. Både med forsinkelser og annet. Statsråden er på vei til Oslo med Bergensbanen og skal holde en pressekonferanse senere i ettermiddag. Det ser ut til at jeg ikke rekker den, sier Hoksrud mens han står på utsiden av toget og venter på videre transport med buss.

– Jeg er fortalt at det har gått bra med personen i bilen som ble påkjørt, det er det viktigste, sier han.