(Østlands-Posten)

Natt til lørdag 14. november var det en hendelse mellom Larvik og Sandefjord som resulterte i en biljakt.

Politiet la seg på hjul etter en sandefjordsmann som den gang var 28 år, og som hadde plukket opp ei jente i barneskolealder etter å ha avtalt et møte, visstnok via sosiale medier.

To privatbiler var også med i biljakten som foregikk sent på kvelden.

LES OGSÅ:

Ble jaget

Det ble oppdaget at jenta hadde satt seg inn i bilen til sandefjordingen, og deretter var det altså flere som forsøkte å stanse mannen. Biljakten startet i Larvik, og endte i Sandefjord, der ble mannen pågrepet. Han ble løslatt kort tid etter.

Etter hendelsen holdt politiet i Sør-Øst kortene tett til brystet, og ville ikke uttale seg, annet enn at de bekreftet at mannen var arrestert i forbindelse med en sedelighetssak.

De mistenkte altså at han hadde tenkt å utføre seksuelle overgrep mot jenta, men i etterkant var det flere ting som fremsto som uklart. Derfor måtte saken etterforskes nærmere.

Nå, nesten et år etter at mannen ble jaget mellom to kommuner, mener politiet at de kan føre bevis for at det som skjedde var brudd på straffeloven.

Saken vil bli behandlet i tingretten i desember.

LES OGSÅ: Etterforsker fremdeles saken der en voksen mann tok med seg barn i bilen: – Mye er uklart

Mener han hadde planer

Mannen i slutten av tjueåra er tiltalt etter straffeloven § 311 og straffeloven § 306.

Førstnevnte paragraf handler om forbudet mot å ta imot seksualiserte bilder fra barn. Det er straffbart å produsere eller oppfordre til seksualiserte bilder av barn. Det betyr alle personer under 18 år. Her var jenta under den seksuelle lavalder.

Likevel skal han, ifølge tiltalen, ha fått henne til å sende bilder av seg til selv til ham via Snapchat.

Den sistnevnte paragrafen handler om hva han ifølge politiet hadde tenkt å gjøre. Det er straffbart å avtale et møte for å begå seksuelt overgrep mot barn under 16 år, og med tiltalen, som ble tatt ut i august, er det klart at politiet nå mener at de kan bevise at det var det han ville.

Formildende omstendigheter

Det er satt av en dag i retten. Allerede i tiltalen er det nevnt at det vil være formildende omstendigheter for 29-åringen.

Den fornærmede jenta vil legge ned påstand om oppreisning etter hendelsen.

Politiadvokat Christine Kruse I felles enhet for påtale, avsnitt for seksuallovbrudd og vold mot barn, er aktor i saken. Ole Petter Breistøl representerer mannen, og Heidi Olsen-Nalum er bistandsadvokat for jenta.

Østlands-Posten har ikke lykkes i å komme i kontakt med noen av de involverte partene.