Gå til sidens hovedinnhold

Fyller Badeparken med biler

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag og søndag er det igjen klart for bilmesse i Badeparken – og i år er det jubileum. Messa arrangeres for 25. gang. Mange av bilforhandlerne kommer igjen år etter år, og gleder seg til å få vist fram sine nyeste modeller.

– Hvem har den mest spennende nyheten i år, spør vi.

12 forhandlere skal stille ut i år. Alle har lyst til å si noe – men det er Bård Abrahamsen fra Autostrada i Skien som er raskest ute.

– Vi stiller med en Jaguar I-pace, som kanskje er Norges mest etterspurte og spennende bil i øyeblikket. Den er så ny at vi ikke har fått den i forretningen vår ennå, men vi er blitt lovet å få den slik at vi kan ta den med på messa. Det er forhåndssolgt over 2.000 av disse bilene så langt, sier Abrahamsen.

Stiller for første gang

Autostrada blir for øvrig et helt nytt bekjentskap på messa.

– Vi forhandler Jaguar, Landrover, Alfa Romeo og Range Rover. Vi har visst om bilmessa i Sandefjord i lange tider, og deltar for første gang. Vi har basen vår i Telemark, men selger en del biler til kunder både i Vestfold og Buskerud. Vi ønsker å komme oss inn på markedet i begge disse fylkene, sier Glenn Rune Hvenstrøm og Bård Abrahamsen.

I alt 12 bilfirmaer – Møller Bil, Bilservice, Gjermundsen Auto, Øyans Bil, Toyota, Sentrum Auto, Branko, Mobile Larvik, Bertel O. Steen, Autostrada, Bilia Vestfold og Porschesenteret i Porsgrunn – stiller i Badeparken. Messa går over to dager: Klokka 10.00 til 16.00 lørdag, og 12.00 til 16.00 søndag.

Bilforhandlerne lover «litt x-faktor», og sier at det vil bli konkurranser med premier (ikke biler!) begge dager.

– Vår sjarmoffensiv

– Dette er vårens store sjarmoffensiv for bilforhandlerne. Det er fryktelig gøy å være med, og kundene er nysgjerrige på hva vi har å vise fram, sier Tom Gulliksen fra Toyota.

Alle vil stille med sine siste og nyeste modeller.

– I hvert fall vi fra Bilservice, skyter Stian Schrøder lynraskt inn, til stor munterhet. Det er jo det messa handler om – å få vist fram det siste og nye.

De fleste av bilforhandlerne har vært med på messa mange ganger.

For pent vær er ikke bra

– Messene ser alltid ut til å være godt besøkt?

– Ja, det er alltid mange besøkende, men det er nok litt væravhengig. For pent vær – som vi har hatt mye av i det siste – er kanskje ikke det aller beste. Både byens egne innbyggere og mange tilreisende ønsker å se hva vi kan vise fram. Mange hyttebeboere kommer også, sier Tom Nilsen hos Gjermundsen Bilsenter.

Bilselgerne sier at noen kommer for å kikke på flere forskjellige typer biler, og sammenligne dem, om man skulle være i tvil om hva en skal velge. Andre har lest seg grundig opp på enkelte modeller, og vil ha enda flere detaljer på messa.

Trivelig å møte kundene

– Det er veldig trivelig å møte bilinteresserte kunder. Og det ligger en del arbeid bak en slik utstilling. Men det er viktig å bruke ressurser på slikt, for vi ønsker selvfølgelig å få vist fram det nyeste vi har, sier Tom Gulliksen hos Toyota.

Alle forhandlerne – bortsett fra én – stiller med det som har vært den suverent største trenden de siste årene: Elbiler.

– Elbilene er veldig populære, og mange vurderer elbil som sin neste bil, sier flere av forhandlerne.

Selger alltid biler under messa

Det er mange gode tilbud under messa, og vi spurte bilforhandlerne om de alle hadde solgt biler på tidligere messer.

Svaret var ja.

Kommentarer til denne saken