Dette har du ikke greie på, Ulrichsen!

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Steinar Ulrichsen hevder i sitt innlegg «Vi skal ikke trenge å lønne ordførere uten land» (SB den 21-22/6) at våre tre ordførere forsøker å berike seg på bekostning av fellesskapet.

DEL

MeningerForslaget om at våre tre nåværende ordførere skal beholde lønnen frem til 2019 er ikke fremmet for å berike to ordførere uten land.

Å bygge en ny kommune er en stor prosess. Tre kommuner skal spleises sammen til en ny kommune med likeverd og respekt for hverandres kvaliteter og utfordringer. Forhandlingsutvalget har lagt mye arbeid i dette, og har hatt en meget god prosess som er anerkjent landet rundt.

Vi som har vært med på dette, vet meget godt at det ikke er en ferdigutviklet kommune som står klar 1.1 2017. Sammenslåingsprosessen er langt fra ferdig, noe som også var argumentasjonen for at forhandlingsutvalget i SAS ikke gikk inn for nytt kommunestyrevalg i 2016.

Det er stor forskjell på å bygge en ny kommune kontra det å slå sammen to kommuner på den største kommunens premisser. Prosessen å bygge nye Sandefjord krever en spesiell oppmerksomhet på innbyggere og dem som arbeider i kommunen.

Her skal alle ha opplevelsen av at arbeidet og valgte løsninger er til det beste for dem det gjelder.

Det at de to øverste politiske lederne i de minste kommunene er foreslått i fremtredende roller i den nye kommunen, vil øke tilliten til at hele den nye kommunen blir ivaretatt i prosessen. De er tiltenkt ledende oppgaver som er krevende nok til å fylle langt mer enn 37,5 timer i uka. Jeg vil bare nevne at nye Sandefjord blant annet har en ambisjon om å bli Norges beste kommune på næringsutvikling.

Det er ikke å forvente at Ulrichsen og de som ikke har vært tett på prosessen, skal ha god kunnskap om dette arbeidet.

Det er derimot veldig lett å ha meninger om hva som er riktig og galt når man står utenfor og ikke har ansvar for at prosessen fortsetter like bra som den har vært hittil.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags