Nei, tenker alle stort, da går det skikkelig gærent

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det er hyggelig og nødvendig at samfunnsdebatten drar seg til og at folk deltar i debatten. To aktuelle utspill forteller at det skjer noe. Det er viktig.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.For et par uker siden ble det lansert et konsertbygg som er blitt kalt legobygningen, men i hovedsak skal dekke etterspørselen etter scener og plass for øving for orkester o.l. og plass til forestillinger av ulik art.

Så forleden dag skriver styrelederen i Sandefjord Næringsforening, Morten Gran, at det er viktig at man «fortsetter å tenke stort».

Han forutsetter at hvis man bare tenker stort, skapes det grunnlag for et spleiselag.

Det er slett ikke riktig. Det er faktisk slik at hvis et land eller en kommune eller en region går inn på ensidige måter å gjøre ting på, så faller man på sikt i grus. Tenker alle stort, får det samme konsekvens.

I Sandefjord er det en lang rekke eksempler på at mange har tenkt smått og godt og solid, til beste for sine omgivelser, potensielle arbeidstakere og kommunen. Tenker man smått og godt, behøver man ikke si at andre må tenke smått og likt.

Ragnar Aamodt, leder i Litteraturforeningen i Sandefjord.

Ragnar Aamodt, leder i Litteraturforeningen i Sandefjord.

I slutten av oktober finner vi et eksempel på samme slags kortslutning som Gran gjør seg skyldig i. Det er bystyrerepresentantene Hanne Børresen Johansen og Geir Ellefsen som lanserer et godt forslag til å løse et akutt problem for deler av kulturbransjen i byen. De foreslår å bygge et legobasert konsertlokale midt i sentrum av Sandefjord. Plasseringen vil skjemme både nære omgivelser og skape unødvendig mye krangel om plasseringen.

Så forslaget er godt, men plasseringen er «helt på jordet», for å si det enkelt. Og det er kanskje en slik plassering konsertlokalet bør få.

Jeg tror store deler av byen er for et slikt tilbud, og nesten like mange er imot stedsvalget.

Vi har altså på kort tid fått forslag som i seg selv har mye bra i seg, men fordi forslagsstillerne tenker feil eller ikke i det hele tatt, vil forslaget til Gran og forslaget fra de to politikerne Børresen og Ellefsen ikke nå frem.

Gran må lære seg at det er viktig både å tenke stort og å tenke smått – helt avhengig av situasjonen og hva du tenker på. De to med legobygget definerer et 20–30 år gammelt behov i byen, men forslaget faller i grus fordi de har ikke tenkt nok om plassering.

Så konklusjonen er, før som nå: Det viktigste er å tenke, ikke størrelsen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.