Vi som drifter de kommunale campingplassene, har klare forskrifter i våre kontrakter med kommunen angående bruk av områdene, og kontrakten forholder vi oss til hele tiden, på en god måte.

Vi er forbauset over at du kommer med en del påstander som ikke stemmer, og ikke har gjort en bedre research for hvordan allmennheten også drar nytte av campingområdene hele året, også i sommersesongen.

Når du skriver:» Å sette tydelige begrensninger for campingturistenes bruk av de kommunalt eide campingplassene, framstår som en stadig bedre idé.»,

Har du ikke fått med deg at campingplassene med friområder er de som er mest regulert i hele Sandefjord. Videre skriver du:» Det handler ikke om motvilje til campingturister, men at grunneierrettighetene til innbyggerne i Sandefjord må forvaltes til felles beste.» Du påstår også at campingplassene er under vedrørende press for at plattinger skal få stå etter sesongslutt.

Vi er nå inne i vår fjerde sesong som drivere av Langeby Camping og har ikke hatt press fra noen i denne tiden angående plattinger, den ballen er for lengst lagt død!

Du gir et inntrykk av at campingplassene er lukket for allmennheten i sommersesongen, men det er helt feil.

På Langby Camping legger vi godt til rette for at flest mulig skal ha glede av dette flotte naturområdet med svaberg og strender, hele året. Campinggjester, turgåere og badegjester lever godt side om side, vi har ikke opplevd at noen av partene har klaget på hverandre!

Turistforeningens tursti går tvers igjennom campingen, og det er også bygget en gapahuk på sørsiden som er flittig i bruk både i campingsesongen og resten av året. Vi har opptil 600 daggjester på strender og svaberg på fine sommerdager, og alle er glade for at vi har rene strender, kafé/kiosk, og ikke minst rene toaletter som er åpne for alle.

Turgåere fra f.eks. Folahavna til byen takker for åpne toaletter siden det ikke er mange offentlige toaletter mellom Folehavna og sentrum. Sandefjord Brettseilerklubb bruker også våre fasiliteter hele sesongen, også når de har brettseilerkurs for bl.a. elever på videregående. Mange barnehager og skoleelever er også her før sommerferien, og ved oppstart i august, og også resten av året.

Vi gjør en innsats for allmennheten selv når det ikke er vårt ansvar. Vi har satt ut åtte griller, én bålpanne, benker og bord som brukes flittig hele året, vi sørger for nok søppeldunker som tømmes av oss hele året, og søppelcontainer til bruk for alle til bl.a. hundeposer, slik at området her skal være rent og pent hele året.

Og det myldrer av folk som benytter seg av området her på Langeby hver dag, spesielt når solen skinner!!

Selv om det er kommunen som har ansvar for friluftsområdet utenom campingsesongen, har vi tatt oss av ryddingen av uteområdet både vår og høst og vinter, og frest opp turløypen når snøen har kommet. Vi har også bedt om at kommunen skal utvide og merke parkeringsplassen, og måke snø for at folk skal kunne ha tilgang til området, (vi ba spesielt om dette før vinterferien, kommunen lovet og ordne det, men her er det fortsatt ikke måket en eneste gang på parkeringsplassen i vinter).

Når det gjelder påstander om påsken:

For å ta historikken først: De to første sesongene vi var drivere av Langeby Camping, ønsket vi å gjøre noe hyggelig for dem som hadde hjemmepåske, så vi inviterte alle barn i Sandefjord (via Facebook) på påskerebus med påskeegg (gratis) til alle barn som ville delta. I den anledning sto vi også ute og stekte vafler som vi solgte billig sammen med kaffe, drikke og Kvikklunsj, og vi åpnet deler av toalettanlegget. Det var en gedigen suksess.

Vi ønsket å gjøre det samme i fjor, og i år, men p.g.a korona ser det ikke ut som det går i år heller, dessverre.

I år har Langeby, Vøra, Asnes og Granholmen campingplasser hatt mye forespørsler, spesielt fra folk i Sandefjord som ikke ønsker å reise ut av egen kommune i disse koronatider, om det ikke går an å ha drop-in for noen bobiler som bruker sine egne fasiliteter.

Roger Sørsdal la derfor inn en søknad på vegne av de kommunale campingplassene om vi kunne åpne for 20 bobiler på hver av plassene, og de skulle plasseres slik at de ikke var til sjenanse for allmennheten.

Som alle sikkert forstår, gjorde vi det for at folk skal ha glede av å komme på tur i disse spesielle tider, og ikke for at vi tjener mye penger på det.

Da saken kom opp politisk i seksjon for park-idrett og fritid, hevdet leder for seksjonen, Kristin Flåtten, at det ikke ble noen diskusjon om dette, men vi har fått tilbakemeldinger på at det var fordi Flåtten ved innledning til saken hevdet søknaden var feil, og derfor ikke kunne behandles?

Vi prøvde å få til et unntak i påsken dette året, men slik ble det ikke.

Vi lever godt med det, men vet det er til stor skuffelse for mange av byens innbyggere.

Det er så lett å henge ut campingplassdriverne, og beskylde oss for å ville forlenge sesongen, og stenge allmennheten ute, men i våre avtaler med kommunen ligger det klare føringer for drift og tilrettelegging på campingplassene, så ikke beskyld oss for å ta fra dere friområder eller allemannsretten, vi legger tvert imot mer til rette for alle i Sandefjord enn noen andre!

Så Ulrichsen, skyt heller på dem som ønsker å bygge ned strandsonen og stenge turstier og på politikerne som gir tillatelse til nedbygging av strandsonen. Det er altfor mange grunneiere som setter opp gjerder, porter legger ut steiner osv. for å stenge folk ute fra turstiene, eksempelvis utover Vesterøya, ikke minst på Folahavna, på ute på Yxney.

Som båtfolk har vi hver sommer sett nye private flytebrygger, moloer, «båthus» med parkett, kjøkken og bad sprette opp som paddehatter etter en lang vinter, vi har sett hytteeiere som legger ut gamle båter på holmer for at ingen andre skal legge til osv. Sandefjord kommune godkjenner veldig mange av disse utbyggingene og selvtektene enten i forkant, eller gir tilgivelse i etterkant.

Byen har eiendomsutbyggere som bl.a. Sissener-Unnskyld- mener A/S Thor Dahl, som eier mesteparten av strandsonen fra Thorøya til gamle Jahres Fabrikker, og som ønsker å setter opp høyblokker, ala murblokkene på nye Kilen på alle tomtene sine. Hvis de får de tillatelsene de ønsker, vil de stenge utsikten til fjorden fra innkjøringa til Framnesveien og helt til Jahres Fabrikker, bygge privat restaurant ned til sjøen på Framnes, og ikke tillate at noen går på eller fisker fra Thor Dahls brygger!

Det er dem vi bør være redde for når det gjelder nedbyggingen av strandsonen og nedstenging for allmennheten. Du og andre får heller skyte på de blinkene, og ikke oss campingdrivere som tilrettelegger for allmennheten!

Vi synes det er viktig å få med at mange av våre faste gjester og feriegjester kommer utenfra Sandefjord, og at vi også er god reklame for Sandefjord kommune. Byen skal være glad for at mange vil legge ferien til våre campingplasser, og bruke sine feriepenger i byens butikker, restauranter og severdigheter. Bare Langeby Camping har ca. 20.000 gjestedøgn i sommersesongen.

Det er en vinn – vinn-situasjon for alle som kan nyte godt av våre skjønne områder!

Vi ønsker å bidra på en god måte for byen vår både som tilretteleggere for alle gjestene våre, og også som forretningsdrivere. Vi er medlemmer av Sandefjord næringsforening og Visit Vestfold, både for å få støtte og bli oppdatert på hva som tilbys tilreisende i byen, og fylket vårt.

Vi har 10 ungdommer fra 17 til 20 år, som jobber for oss hver sesong, som har gode arbeidsvilkår og bidrar til å holde hjulene i gang.

Så kanskje det er på tide å snakke opp campingplassene Vøra, Asnes, Granholmen og Langeby. Her blir ikke noe bygd ned, men friluftsområdene blir ivaretatt og driftet til beste for oss alle.