(Østlands-Posten)

Mandag kveld har den femte sesongen av Bloggerne premiere på TV 2 Livsstil. Gjennom 20 episoder kan seere følge kjente bloggere som Sophie Elise, Anna «Mamma til Michelle» Rasmussen, Louise Angelica og John Arne Riise.

– Jeg tror faktisk det kan bli en artig kontrast med oss, sier Christina Sandnes.

Måtte bearbeides

Samboeren hennes, Peter Kihlman, står bak Norges største pappablogg, Pappahjerte. Da han fikk forespørsel om å delta i serien var det først uaktuelt for Christina.

– Jeg tenkte at vi har ikke noe å bidra med i en slik serie med vår lille hverdag. Jeg sa til Peter at han får skaffe seg ny kjerring hvis han skal være med, ler Christina.

Etter et halvt år med bearbeiding gikk hun likevel med på å slippe et tv-team inn i stua.

– Jeg prøver ikke å være så selvhøytidelig. Det var vel det som gjorde at jeg snudde. Men mest av alt – han hadde så sinnssykt lyst til å være med. Det vekta tyngst, sier hun, og kikker på samboeren.

– Som blogger mener jeg at det er noe av det største man kan oppnå, og jeg føler meg beæret som har fått lov til å slippe TV 2 inn i hjemmet og vise sider av vårt liv som kanskje ikke kommer fram på bloggen, sier han.

LES OGSÅ: - Det er mye mer hardt arbeid enn folk tror.

 

Finner lykke i de små ting

Et kamerateam har fulgt paret og deres to barn Gustav (4) og Nora (1 1/2)  gjennom et halvt år.

I tillegg har de filmet mye selv.

– Vi ble oppfordret til å «bjuda på», selv i vanskelige stunder. Men å ta fram kamera midt i en bitter krangel er ikke bare enkelt. Vi deler ikke alt, men det meste. Vi er ikke redde for å drite oss ut, sier Peter, som tror mange vil kjenne seg igjen i mye av det de gjør.

Paret har ikke sett serien ferdig klippet, men de håper at de fremstår som det se selv mener de er: Et lite høytidelig fjasepar.

Christina håper innslagene fra livet deres i Larvik kan vise at det går an å ha det bra i hverdagen med to små barn.

– Selv om det er barn og kaos, så finner vi gleden i de små ting. Det er vår greie. Det skal ikke så mye til for at jeg blir oppriktig lykkelig. Lørdagsfrokost med rundstykker, kaffe og kryssord i avisa kan være nok. Man må ikke reise til Paris for å kose seg, sier Christina.

 

Etter å ha hatt en rekke gjesteinnlegg på samboerens blogg slo hun seg selv opp som blogger i fjor sommer med bloggen «Kona til».

Spenningen rundt det å publisere sitt aller første innlegg er noe av det som vil komme inn i serien.

– Det tror jeg kan bli morsomt. Også vil det komme fram hvor tøft det egentlig er å blogge med to små barn, selv om det kanskje ikke høres sånn ut, sier hun.

Lover Larviksreklame

I tillegg til hverdagslivet på Husebyløkka blir det krabbefisking i Larviksfjorden, gåturer i Bøkeskogen, hyttetur i Svinevika og – i følge paret – en klein date på Farris Bad.

– Vi ble sendt på Farris Bad for å ha en sånn pargreie, der vi skrubber hverandre. Når det skal vises må jeg nok fram med flaueputa, mener Christina.

LES OGSÅ: Fra pappablogg til bok

LES OGSÅ: ØPs bokanmeldelse av Pappahjerte