Gå til sidens hovedinnhold

Blottet for normalt gangsyn?

Artikkelen er over 1 år gammel

I innlegget «I denne saken har jeg sett at Høyre lokalt har frekkhetens nådegave» freser Arbeiderpartiets Hilde Hoff Håkonsen mot det lokale Høyres forsøk på å redde Restaurant og Matfag (RM) på Sandefjord videregående skole (SVGS), landets eldste og en fremragende utdannelse.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hoff Håkonsen drar frem ting hun mener Høyre har gjort nasjonalt for å undergrave det lokale Høyres engasjement. Måtte hun like kritisk se på sitt eget parti.

Nasjonal politikk er ikke det samme som lokal politikk. Her kjemper Høyre for det lokale, Hoff Håkonsen surrer seg inn i det nasjonale. Og fraskriver seg derved et ansvar hun har.

LES HVA HÅKONSEN SKRIVER HER: I denne saken har jeg sett at Høyre lokalt har frekkhetens nådegave.

Det er mulig at Høyre til tider har frekkhetens nådegave, kanskje hele tiden, men det har vel også Arbeiderpartiet og alle andre partier, det dreier seg altfor ofte mer om taburett og styring enn om sak. Jeg er ingen Høyremann, og jeg håper at ingen mistenker meg for å være det.

Restaurant og Matfag (RM) er en yrkesfaglig retning. Mange har skrevet om at det satses for lite nettopp på det, de yrkesfaglige utdannelsestilbudene.

De har rett. Alle kan ikke bli akademikere, vi kan ikke alle leve av å skrive notater. Gitt Arbeiderpartiets historie, skulle man tro at Hoff Håkonsen var den som løftet fanen høyest og gikk først i fakkeltoget for å bevare Restaurant og Matfag (RM) på SVGS.

LES OGSÅ: Vi kan ikke sitte å se på at det kuttes i tilbudet til vår viktigste ressurs for framtida

Det samme kan vi si om Senterpartiet, også en sterk tilhenger av det yrkesfaglige. Lytter man til partiformann Trygve Slagsvold Vedum, burde det lokale Senterpartiet entre barrikadene. Det lokale er det som betyr noe.

Høyre har sikkert frekkhetens nådegave, men Hoff Håkonsen ligger ikke langt etter og undergraver de verdier partiet hennes er stiftet på. Arbeiderpartiet og Senterpartiet bør snu i denne saken og stå som garantister for at Restaurant og Matfag (RM) på Sandefjord videregående skole (SVGS) opprettholdes.

Det holder ikke med tullprat om at det nye kjøkkenet allikevel skal bygges og at det blir RM en gang inn i fremtiden. Slikt er politisk retorikk for å slippe unna hva som virkelig gjelder. Ynkelig.

LES OGSÅ: Hva? Skal landets eldste kokkeskole bli et tomt krabbeskall???

Kommentarer til denne saken