Hemmelige Norge: det skjulte friluftslivet, Marius Nergård Pettersen, Dal forlag, 2021

Drømmer du om et enklere liv, ute i skogen, gjemt på en liten plass, i en liten hytte som bare du vet eksiterer? Da er denne boken midt i blinken for det rastløse friluftslivshjertet som banker i brystet ditt! Her kan du lese om noen av de rareste selvbygde hytter, koier, krypinn og andre gjemte perler i Norge som nesten ingen vet om. Forfatteren forteller fengende om oppdagelsene sine og tar deg med på spennende tur ut i huttiheita. Man kan ikke motstå å bli med inn i boken når man fra før er bitt av basillen som heter «kjærligheten til naturen».

Tur – fra Nordkapp og hjem, Bjørn Arild Ersland og Asbjørn Jensen, Tiden, 2011

Planlegger du allerede neste års sommerferie? Skal det bli tur i Norge, men denne gangen med en spesiell vri? Kanskje du alltid har drømt om å gå Norge på langs? Da er denne boken absolutt noe for deg! Forfatterne gikk fra Nordkapp til Lindesnes på 90 dager. De ønsket å komme seg ut av kontorstolene sine og finne ut hvor mye kroppene deres kunne tåle. Det ble en påkjenning for begge to. Dette er ærlig og morsom bok som også formidler de kjedelige sidene ved en slik tur. De opplever Norge intens og pur- på godt og vondt. MEN venner er de fortsatt!

Markedsmennesker: kritikk av tidsånden, Oscar Dybedahl, Sigurd Hverven, Ola Innset, Mímir Kristjánsson, Dreyer, 2020

Boken består av 10 tekster som beskriver hvordan markedskreftene har trengt seg inn på flere og flere områder i samfunnet, og hvordan det påvirker samfunnet. Hva skjer når den offentlige sektoren i Norge organiseres etter modeller fra det private næringsliv? Er det riktig å utsette velferdstjenester for konkurranse, og hvilke alternativer finnes det egentlig til nåværende markedsliberalisme? Tekstene analyserer skarpt og avslører markedsmekanismene i dagens samfunn, samtidig som den diskuterer en del alternativer. Det er ikke akkurat oppbyggende lesing, men en veldig viktig tankevekker!