Gå til sidens hovedinnhold

Boktips: Du trenger ikke å være hardcore konspiratør for å kunne ha glede av denne boken

Bokomtaler av Christine Aasbø hos Sandefjordbibliotekene.

25 konspirasjoner å snakke om i lunsjen av Bjørn-Henning Ødegaard og Fredrik Sjaastad Næss, Vigmostad Bjørke, 2019

Visste du at bare 66 prosent av unge voksne i USA tror at jorden er rund? Eller at flere tror at Elvis Presley lever og Paul McCartney er død? Det finnes mange vanvittige konspirasjoner der ute. Bjørn-Henning Ødegaard og Fredrik Sjaastad Næss, gutta bak den populære Konspirasjonspodden, har i denne boken samlet sammen noen av de beste og merkeligste konspirasjonene. Noen av teoriene vil få deg til å sperre opp øynene i vantro, andre vil få deg til å le deg skakk i hjel! Alt formidlet på en vittig og ukonvensjonell måte. Du trenger ikke å være hardcore konspiratør for å kunne ha glede av denne boken.

Jeg blir borte i mørket: Jakten på Golden State-morderen av Michelle McNamara, oversatt av Rune R. Moen, Press forlag, 2019

Han trodde han kunne forbli i mørket, og det skulle en modig kvinne til for å hente ham ut i lyset. I mer enn ti år terroriserte en ukjent massemorder delstaten California på 70- og 80-tallet. Den maskerte gjerningsmannen brøyt seg inn hos intetanende familier, voldtok og torturerte dem, uten å etterlate seg spor. Tretti år senere tok journalisten Michelle McNamara opp jakten. Gjennom gamle politirapporter, avisutklipp og intervjuer, presenterte hun i boken et tidsbilde som skildret drapsmannens blodige fotspor gjennom flere år. Forfatteren gikk bort i 2016, men etter at boken ble utgitt offentliggjorde politiet at de hadde identifisert Golden statemorderen som den pensjonerte politimannen Joseph DeAngelo. Michelle fikk seieren sin til slutt.

Jentene av Emma Cline, oversatt av Trude Marstein, Cappelen Damm, 2017

California, 1969. 14 år gamle Evie Boyd lever et ensomt liv. Faren stikker av med en yngre kvinne, mens moren ignorerer henne totalt. Men en dag ser hun dem. Jentene med det lange, rufsete håret og de skitne kjolene. Evie blir umiddelbart betatt av den eldre Suzanne. Det er gjennom Suzanne at hun møter Russell. Han er jentenes spirituelle leder og introduserer Evie til en verden av sex og psykedeliske stoffer. Men jo mer hun blir involvert med sin nye familie, desto mer innser hun at noe er galt … Jentene er en fiktiv gjenfortelling om den beryktete Manson familien, fortalt i form av en hjerteskjærende oppvekstroman.

LES ALLE BOKOMTALENE: Boktips

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.