Gå til sidens hovedinnhold

Boktips: – En liten perle av en sakprosabok

Bokomtaler for voksne fra Wenche Roald Naas ved Stokke bibliotek.

Alt dette er Tokyo: Japan sett fra gateplan av Ina Strøm, Cappelen Damm, 2018

Vi skal til Japan, nærmere bestemt Tokyo. Det er forfatter og journalist Ina Strøm som tar oss med på en rundtur gjennom boken «Alt dette er Tokyo: Japan sett fra gateplan». Turen gir deg en smugtitt inn i Tokyos 12 bydeler. Denne smugtitten gir deg samtidig et glimt av japansk liv og historie. Har du vært i Tokyo, vil du sannsynligvis kunne kjenne deg igjen. Vi andre får en smak av hva som venter- Dette er en liten perle av en sakprosabok om Tokyo, – med illustrerende fargefotografier.

Brev til en sønn: 5 fortellinger for livet av Kristin M. Hauge, Cappelen Damm, 2020

Trygve Skaug – poetens historie; Hakim Lindland-Rahimi – flyktningens historie; Einar Norbakken – feltprestens historie; Simen Knudsen – surferen og klimaaktivistens historie; Kristine Gølin Haddal – mor til verdensmester Karsten Warholms historie. Hva brenner de for? Hva betyr mest for dem? Historiene viser hvor viktig det er at vi gir andre tro på at det skal gå bra, – enten det gjelder alvorlig ulykke, eller det gjelder en som jobber for å bli verdensmester. Det er stort spenn i fortellingene. Dette er en minibiografi som gir leseren et glimt inn i disse personenes liv og deres far- eller mor-sønn-forhold.

Så lenge jeg kan vil jeg fortelle: Agneta Ingberg om sitt liv med Alzheimers sykdom av Birgitta Andersson, Luther, 2008

Agneta Ingberg jobbet som prest da hun merket de første tegn på det som senere skulle lede til diagnosen Alzheimers sykdom. Alzheimer er blitt betegnet som «de pårørendes sykdom», men Agneta ville selv ta eierskap til sykdommen. Hun bestemte seg for å fortelle så lenge hun kunne klare det. Hun beskriver godt hvordan sykdommen oppleves og hvordan hun gradvis mestrer mindre og mindre. Dette gir leseren en unik innsikt i hverdagen og sykdomsforløpet for en Alzheimerpasient. Anbefales til pårørende og alle som vil vite mer om hvordan det er å leve med demenssykdom.

LES FLERE BOKTIPS HER

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.