Den lille bokens hemmeligheter, Tracy Rees, oversatt av Linda M. Vikaune, Cappelen Damm, 2021

En utrolig fin bok! Denne likte jeg veldig godt. Gwen har mistet foreldrene sine i en ulykke og bor nå hos en tante som har en utrolig negativ livsinnstilling. Gwen blir deprimert og innadvendt. Når den lokale landsbykirken har bruk for hjelp til å gå gjennom gjesteboken for å skaffe midler til nytt tak i kirken er Gwen rask til å melde seg. En annen som melder seg er Jarvis, som har lidt et personlig nederlag og nå kaster bort mye tid på den lokale puben. Et umake par, men samarbeidet utvikler seg og pengene strømmer inn. Om kjærlighet og relasjoner. Veldig oppløftende.

Nøkkelen, Kathryn Hughes, oversatt av Anita Garmannslund, Cappelen Damm, 2018

Nord-England, 2006. Når den unge kvinnen Sarah utforsker et nedlagt asyl, Ambergate, finner hun et rom med kofferter som har tilhørt de innlagte. En av koffertene inneholder viktig informasjon, som kan endre avslutningen på et tragisk liv og en rystende skjebne. Asylet Ambergate, 1956. Samme dag som den unge sykepleierstudenten Ellen begynner å jobbe på asylet må hun ta imot et ny pasient, Amy, som har blitt tvangsinnlagt av sin egen far. Spennende og velskrevet historisk roman om hvordan noen av de svakeste i samfunnet ble behandlet og mishandlet i gamle dager.

Bridgerton-serien, Julia Quinn, oversatt av Hege Frydenlund m.fl., Gyldendal, 2021

Serien om familien Bridgerton tar verden med storm, og ikke uten grunn. Den er underholdende, morsom og avhengighetsskapende. Den handler om de 8 barna i familien Bridgerton, en sosietetsfamilie fra 1800-tallets London. En bok om hvert av barna og om hvordan de finner kjærligheten. De er underfundige, romantiske, lidenskapelige og sjarmerende. Forholdet mellom søsknene er fascinerende, morsomt og hjertevarmende beskrevet. Bridgerton er kanskje mest kjent for mange som en Netflix-serie basert på bok-serien og med et av tidenes største seertall.

Du kan finne flere tips til gode leseopplevelser HER.