Gå til sidens hovedinnhold

Boktips: «Her er det store følelser som uttrykkes som bare barn kan det»

Tale Bergan ved Sandefjord bibliotek anbefaler tre bøker for de minste.

Rot og Bjørne, tekst og illustrasjon: Hege Østmo-Sæter Olsnes, Aschehoug, 2019

Serien om Rot og Bjørne beskriver vanlige hverdagssituasjoner som kan oppstå i vennskap mellom barn. Rot er livlig, utålmodig og kreativ, mens Bjørne er forsiktig, rolig og utforskende, det kan bli vanskelig når to så forskjellige venner leker sammen. Hver bok har en enkel situasjon hvor Rot og Bjørne leker fint sammen, så oppstår noe problematisk, som fører til en krangel. Her er det store følelser som uttrykkes som bare barn kan det. Hver bok slutter med at Rot og Bjørne blir venner igjen. Veldig fine og enkle illustrasjoner som underbygger karakterene og følelser. Den første boka i en flott ny serie for de minste.

Henrik flytter, tekst: Emilie Christensen og illustrasjoner: Dorte Walstad, Aschehoug, 2019

I denne boka møter vi Vilde og storebroren hennes Henrik. Henrik skal flytte ut, men Vilde vil at han skal bli. Hun tar i bruk alle grep og hjelpemidler hun kan for at Henrik ikke skal dra. Hun tar superlim under skoene hans, kaster tannbørsten i do og skriver på veggene. Hva kan man gjøre når noen man er glad i skal flytte ut? Denne boka passer veldig godt til høytlesning. Dorte Walstad har klare, og fine tegninger som gir morsomme detaljer som barna kan finne selv. Passer fra fire år og oppover.

Pølsetjuven, tekst og illustrasjon: Marianne Gretteberg Engedal, Samlaget, 2019

Kjell er født inn i en familie av tyver. Men Kjell har ikke lyst til å være tyv, og når familien legger en plan om å stjele fra bestevennen Pølse-Per, må han ta et vanskelig valg. Dette er en bok om å finne ut hvem du egentlig vil være, og om å være modig nok til å leve sånn man ønsker. Boka er lekent illustrert med en miks av tegneserieruter og store oppslag, samt snakkebobler og lekne detaljer. Her er det gøy å finne tyvegods hos familien til Kjell eller pølsedetaljer hos familien til Per. Boka passer fra fem år. Marianne Grettenberg Engedal debuterte med denne boka som fikk kulturdepartementets bildebokpris 2019.

FLERE BOKANBEFALINGER FOR STORE OG SMÅ HER

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.