Hvor ble det av denne bydelen?

Grønli mot venstre oppunder Preståsen. Bildet er nok fra senere dato, for den nye Kilgata er kommet.

Grønli mot venstre oppunder Preståsen. Bildet er nok fra senere dato, for den nye Kilgata er kommet.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Hvor blir det av den gamle bydelen Grønli? spør Knut Gjertsen i dette leserbrevet.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg ser i Sandefjords Blad at nye Kilen tar form, og kan i annonsen i bakgrunnen ane glimt av gode, gamle Grønli, og gjemt bak nybyggene kan man så vidt få et glimt av Vesterøysiden. Minnene fra Brydeverven, Jærsesaga og  Slippen , samt store deler av Grønli er bit for bit slukt av Kilenutbyggingen. De nye byggene er bygd på oppfylt leirgrunn,  og det kunne være grunn til å gi disse navnet Fyllingen Borettslag. Men da ville vel hele innflyttingsprosedyren fortone seg aldeles annerledes!

Hva nå med resten av bydelen Grønli? Hva med Brydesgate, Skovveien, Kamfjordgata og andre steder av lokalhistorisk interesse?

Jeg har en snikende følelse av sterke krefter helst ser at mer av Grønli forsvinner til fordel for den nye bydel Kilen. Det er da grunn til å minne om at kommunestyret har vedtatt bevaringsplan for Grønli, som vel fortsatt gjelder. Enkelte utsagn og hentydninger kan tyde på at mer av Grønli står i fare for å bli fjernet fra bykartet.

Vi har tre historielag i byen vår. Jeg har lenge forsøkt å få disse til å vise interesse for å ivareta denne viktige del av vår lokalhistorie, men foreløpig uten synderlig respons. En reaksjon fra det hold burde være en selvfølge. Vi er i denne om gang stilt overfor et fait accompli, men lever i håpet om at nedbyggingen og nedvurderingen av Grønli nå tar slutt.

Knut Gjertsen vokste opp på Grønli, men hva er igjen av den bydelen nå?

Knut Gjertsen vokste opp på Grønli, men hva er igjen av den bydelen nå? Foto:

                                                                                                                                                

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken