Inviterer alle til 17. mai fest i Sandefjord

Disse inviterer til fest. Fra venstre: Charlotte Jahren Øverbye (SV), Losan Balisany (AP), Anne Bente Løvdal Nygård (FRP), Inga Cathrine Nilsen (SP),Ole Andreas Thorsen (V), Audun Tjomsland (formann i 17 mai komiteen), Helge W. Myrseth (MDG), Tine Østby (kultursekretær) og Kim Sande (Sandefjord kommune).

Disse inviterer til fest. Fra venstre: Charlotte Jahren Øverbye (SV), Losan Balisany (AP), Anne Bente Løvdal Nygård (FRP), Inga Cathrine Nilsen (SP),Ole Andreas Thorsen (V), Audun Tjomsland (formann i 17 mai komiteen), Helge W. Myrseth (MDG), Tine Østby (kultursekretær) og Kim Sande (Sandefjord kommune). Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

17. maikomiteen i Sandefjord vil gjerne ha med lag og foreninger fra Andebu og Stokke med i borgertoget.

DEL

– Invitasjon er sendt til alle lag og foreninger i de to tidligere kommunene Responsen så langt har vært litt laber, sier Audun Tjomsland, leder i årets 17. maikomité.

Både I Stokke og Andebu  vil barnetogene gå på tradisjonelt vis dagtid den 17. Ingen av de to stedene har egne borgertog, så Tjomsland mener at det er en gyllen mulighet til å bli mer kjent, og vise fram hverandres kulturelle mangfold.

LES OGSÅ: Fra neste år av vil salget av ballonger med helium forbys

Nå kan vi sende et felles signal, og gi en bekreftelse på at vi har blitt en kommune og en del av et fellesskap, sier Audun Tjomsland. Alle vil tjene på at vi  deltar på hverandres arrangementer, sier han og fortsetter:

– Vi håper folk  ser at det vil bli moro, interessant og viktig.

17. maiprogrammet er ikke helt i boks ennå, forteller han, men komiteen har invitert tidligere ordfører i Andebu Bjarne Sommerstad til å starte borgertoget fra Badeparken. Foruten ønske om at mange lag og foreninger fra Andebu og Stokke vil delta i det storslagne  borgertoget, så vil Sandefjords ordfører Bjørn Ole Gleditsch delta under morgengudstjenesten i Høyjord stavkirke den store dagen.

Programmet for dagen vil ikke bære preg av de store overraskelser. Man følger det tradisjonelle mønsteret. Noen små endringer har det blitt. Borgertoget starter klokken 17.00 og ikke 16.00 som tidligere.

Fjorårets folkefest ble streamet live, og dette gjentas i år. Under mottoet «17. mai for alle» vil de som av ulike årsaker ikke kan delta på festen få muligheten å se glade barn, og høre rungende hurrarop. Fire kameraer er stasjonert ute i feltet hele dagen. Det vil også bli flere innslag fra Andebu og Stokke.

Artikkeltags