Gå til sidens hovedinnhold

17-åring har erkjent å tenne på Brygga 2

Artikkelen er over 3 år gammel

En 17 år gammel gutt har meldt seg selv for Sandefjord-politiet, og sagt at det var han som tente på brannen i Brygga 2 søndag kveld.

- Det ser ut som om brannen er påtent, sier etterforskningsleder Espen Bøyesen i Sandefjord-politiet.

Brygga 2 består av tre separate bygninger, som er koblet sammen. Det er bygningen mot nord som er blitt totalskadet i brannen. Bygningen i midten har noe brannskader i 2. etasje, mens det er vannskader i Bulkspesialisten, den tredje bygningen ut mot sjøen.

- En 17 år gammel gutt har selv henvendt seg til politiet, og erkjent at det er han som har tent på brannen, sier politimannen.

Vil ikke ut med detaljer

- Hvordan har han tent på, og hvorfor?

- Det er veldig tidlig i etterforskningen ennå, og vi holder fortsatt på med å jobbe intenst med saken. Derfor kan vi ikke uttale oss om slike detaljer.

Bøyesen forteller at politiet hadde mange spor og vitner etter brannen søndag kveld.

- Vi jobber fortsatt veldig bredt med denne etterforskningen, ikke minst ut fra hvilket sted det brant på. Det er alltid farlig når det brenner i gammel trehusbebyggelse som dette, sier politimannen.

Han sier at han ikke vet hva bygningen som ble totalskadet ble brukt til, men at det kan ha vært en lagringsplass.

Sammenheng mellom to store branner?

- Ser dere sammenheng mellom brannen forrige helg i Fjellheimveien og denne på Brygga 2, i to gamle og forfalne bygg?

- I Fjellheimveien var det ikke strøm i huset, og vi har gjennom flere år hørt at stedet ble brukt tidvis som oppholdssted for ungdommer. En 17 år gammel gutt har erkjent å tenne på i Brygga 2 søndag. Vi vet ikke om det er noen sammenheng, men kan selvfølgelig ikke se bort fra det, sier Espen Bøyesen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.