Brannvesenet måtte ut og slukke bål fra natten før

Brannvesenet valgte å skumlegge et område på Vakersholmen søndag ettermiddag etter at det ble funnet bålrester med varme i.

Brannvesenet valgte å skumlegge et område på Vakersholmen søndag ettermiddag etter at det ble funnet bålrester med varme i. Foto:

Av og
Artikkelen er over 2 år gammel

– Drukne engangsgrillen din, formaner brannvesenet.

DEL

(Tønsbergs Blad) Søndag formiddag ble brannvesenet gjort oppmerksom på et forlatt bål på Vakersholmen på Tjøme, hvor det fortsatt var varme.

Da de kom til stedet med brannbåten, så de seg nødt til å skumlegge hele området rundt bålet for å hindre at varmen spredde seg.

– En utrykning som burde vært unngått om bålet hadde vært tilstrekkelig slukket da de som tente det forlot stedet i natt. Det er svært tørt, og man bør være svært aktsom med åpen ild utendørs, sier brannmester Erik Nygaard på Vestfold Interkommunale Brannvesens Facebook-sider.

– Slukk all ild

«Nyt dagen, men slukk all grill og ild når du forlater ditt paradis i ettermiddag/kveld. Vi vil at du drukner engangsgriller, grillkull og restene av kaffebålet for å være helt sikker på at det er 100% slukket», ber brannvesenet pent på Facebook.

Vakersholmen ligger på vestsiden av Tjøme, like nord for Hui. Øyene på denne siden av Tønsbergfjorden er flittig brukte friområder både for lokalbefolkningen, hyttefolk og ikke minst av sandefjordinger på dagtur eller helgetur med båt.

Artikkeltags