Gå til sidens hovedinnhold

Bruk Carlsen-kvartalet som grønn lunge for identitets-bygging

Steffen Simonsen/Philip Simonsen

Student/Planbyråkrat

Svelvik

Artikkelen er over 2 år gammel

På vegne av utflyttet planbyråkrat: Ved foten av Preståsen og med utsikt mot sjøen og (etterhvert..) hvalbåtene ble den lave (bevaringsverdige-) bebyggelsen langs Bjerggata, Skippergata, Hvalfangergata og Havnegata etablert.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nyere utvikling har tettet igjen Havne-området med Tollbygning-/terminalbygg, Thor Dahl bygningen og blokker utenfor tidligere Berggrens fiskebutikk. I denne østre delen av havne-området gjenstår kun brygge-området utenfor "Carlsen-kvartalet" igjen med fortsatt mulighet for en åpen og allmenn adkomst fra sjø- og land. Planråd: Ikke steng igjen denne siste muligheten for fortsatt å videre-utvikle "den sandefjordske sjel" med privatisering og opp til 7 etasjers blokker !!! Vis Plan- og bygningslovens intensjon/krav om en bærekraftig- og langsiktig planlegging større rettferdighet !! Opparbeid "Carlsens-kvartalet" som et åpent park-område innenfor en allmenn tilgjengelig brygge der også den siste hvalbåten "Southern Actor" kan ligge fortøyd, som et unikt kulturelt blikkfang og innfallsport for sjø- og landeveis -besøkende til Hvalfangstmuseet og byen vår.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.