Gå til sidens hovedinnhold

Bryggekvartalet

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

1. Bryggekvartalet
Det misvisende navnet Carlsen-kvartalet villeder folk til å tro at Carlsen Eiendom (eller kanskje Thomas Beck), eier denne tomta. Men Bryggekvartalet er VÅR tomt, alle innbyggerne i Sandefjord – du og jeg eier tomta som enkelte politikere vil gi bort til noen få enkeltpersoner. Skjerp dere, det er VÅR tomt!
2. Utnyttelse av Bryggekvartalet
Kommunen bør bygge Brygga Litteraturhus – (med undertekst: Sandefjord Bibliotek). Et moderne, nytt bruksbiblioteket i to etasjer, gjerne med takterrasse. Store, åpne glassfasader mot sjøen, og en utendørs scene i vest, (mot Thor Dahl-bygget). En restaurant og/eller kafeteria med uteservering kan sikkert også få plass her. Åpne arealer med fontene, busker, trær, plen, steinsetting og vannspeil, som en helhetlig videreføring av Paradegata er til alles beste. Det er nå vi har en unik mulighet til å bygge et etterlengtet nytt bibliotek. Samtidig vil store arealer frigis på Rådhuset, Arealer som trengs for etater som nå ikke har plass på Rådhuset. De sparte husleiekostnadene gjør at kommunens netto kostnad for nytt bibliotek blir liten.
3. Oppsigelse av festekontrakten
Om det nye kommunestyret etter valget fortsatt nekter å bruke hodet og derved ikke sier opp festeavtalen, er det full anledning for herrene Thomas Beck og Pål Badski å kaste inn håndkleet. Legg bort planene om å bygge leiligheter midt i sentrum. Carlsen Eiendom kan fint si opp festeavtalen selv. Det trengs ikke engang middels gangsyn og moralsk kompass for å skjønne at det er mest riktig for Sandefjord og byens innbyggere.
4. Opprydding og forskjønnelse av bryggeområdet
Ja, det er på sin plass å rydde opp her, men ikke for enhver pris. Kjære politikere; vi trenger ikke å gi bort arvesølvet til spottpris for å få ryddet opp her. En gravemaskin med fører (fulltid) og lastebil med sjåfør (1/2 tid), bør til sammen ikke koste mer enn ca. 15000 per dag. Riv de gamle materialskurene, og lag gratis parkeringsplass her fram til byggestart på Brygga Litteraturhus.

Kommentarer til denne saken