Hurra hurra. Dette er den beste julegaven jeg har fått i år. Tusen takk for et fint leserbrev. Og tusen takk for initiativet. Meget flott. Så klart skal Carlsenkvartalet bli et Bryggetorg for alle byens innbyggere. Og ikke glem at den må heves én meter over gateplanet, slik at man kan være der også under stormfloer. Da kan den bli en liten øy midt i alt vannet. Noen benker og bord. Kanskje en liten kiosk som kan selge pølser, is og kaffe. Solrik flott plass. Med fineste utsikt ut fjorden.

Stå på Bryggetorgets venner. Hold opp presset mot pengeinteressene som ikke vil la innbyggerne få ha denne plassen. Øk gjerne presset. Dette kan komme i mål. Lykke til videre.

Et godt nytt år i 2023, hvor politikerne endelig skjønner at de er valgt inn på tillit for innbyggerne. For å ta vare på deres interesser. Og ikke for et fåtall potensielle rike boligeiere, og en utbygger.

Skjulte trusler, halvskjulte, og direkte trusler er ikke uvanlig når de store firmaene skal prøve å få sin vilje presset gjennom hos politikerne. På tvers av folkeviljen og innbyggerenes interesser. Slik utbygger gjør, og har gjort flere ganger, på Carlsenkvartalet. Og slik Fjordline truet med når det gjaldt seilings ruter til Strømstad, og tilgang til havnen vår.

Dette er så klart en upassende praksis, og bør ikke tolereres. Mange kommuner sliter med økonomien, og kan da frykte dyre rettssaker med søksmål. Denne praksisen bør slutte. I hvert fall bør politikerne bare avfeie slike trusler, til fordel for å ta vare på interessene til innbyggerne som stemte dem inn på deres plasser i styre og stell.