Bytter Sandefjord Fotball nå ut riktig person?

FERDIG: Martí Cifuentes får ikke fornyet kontrakten med Sandefjord Fotball. Foto: Mats Torbergsen/NTB (arkiv)

FERDIG: Martí Cifuentes får ikke fornyet kontrakten med Sandefjord Fotball. Foto: Mats Torbergsen/NTB (arkiv)

Av

Med dagens beskjed om at Sandefjord Fotball ikke forlenger avtalen med det som må være et de største trenertalentene i norsk fotball sender klubben samtidig ut et klart signal om at den ikke har det som skal til for å være en klubb i toppen av norsk fotball.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er ingen hemmelighet at forholdet mellom klubbledelsen og Cifuentes i lang tid har vært dårlig. Det fikk vi smake litt på da Cifuentes gikk ut i SB sommeren 2019 og stilte spørsmål rundt klubbens ambisjoner, og uttalte det litt kryptiske «Samtidig har jeg opplevd ting her i klubben som jeg aldri har gjort tidligere i min trenerkarriere».

Det var tydelig at dette ikke falt i god jord hos Bjønnes og Bugge Pettersen som etter sesongslutt samme år hentydet i klare ordelag at de mente treneren ikke overholdt sine forpliktelser da han dro på ferie få dager etter siste seriekamp.

Påstanden om at dette er en avgjørelse kun basert på økonomi bør de derfor legge fra seg først som sist. Å forvente at folk skal tro på dette er å undervurdere deres kritiske kapasitet. Nei, dette dreier seg heller om er en klubbledelse som ikke evner å håndtere en trener med ambisjoner, og med klare formeninger om hvordan man når disse ambisjonene. Sandefjord Fotball valgte i 2019 å ansette en eliteseriespiller blottet for ledererfaring, som sin nye daglige leder.

Det må i denne sammenhengen være lov å stille spørsmål om det er denne manglende ledererfaringen som har vært en utløsende faktor i konflikten, og som igjen har ført til denne situasjonen. Har han de personlige egenskapene som skal til for å drive en klubb på dette nivået? Det kan godt være at Cifuentes er en utfordrende person å ha i et lite miljø, men dette bør en god leder evne å håndtere.

Sandefjord Fotball hadde før innværende sesong en svak klubbledelse, men ble reddet av en meget god trener. Før neste sesong er klubbledelsen den samme. Alt annet er uvisst.

La meg på tampen komme med et lite råd til den neste treneren for Sandefjord Fotball; Ikke vær for krevende. Ikke vis at du har mer kompetanse. Vær enig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken