– Jeg har alltid hatt en drøm om å bli en artist som kan leve av musikken. Det er en drøm som kanskje føles litt uoppnåelig, men jeg tenkte at det var lurt å gå for det nå, sa 18-åringen til Sandefjords Blad før TV-seerne fikk se sandefjordingen i aksjon fredag kveld.

Det var i oktober hun var på audition i Oslo, og Berget sa hun var spent på å se seg selv på TV. Men nå var altså ventetiden over. Og 18-åringen imponerte dommerne allerede fra første strofe, med sangen «No time to die» av Billie Eilish.

– Oi!

Bare noen få sekunder ut i låta, lot første dommer seg imponere for første gang.

– Oi, sa Jarle Bernhoft da.

Deretter gikk det ikke lang tid før to andre dommre, Ina Wroldsen og Youssef Wolde-Mariam, hamret knappen sin i bordet, og stolen til de to snudde seg rundt.

Og det var mer enn nok til å sende henne videre til utslagsrundene i programmet, som skal sendes på TV utover våren.

– Den sangen her er det fryktelig vanskelig å følge opp, men du gjorde den til din egen. Det var nydelig. Når du går opp på de høye tonene, så tenkte jeg bare "den er grei...", sa sandefjordingen Wroldsen.


– Man hører at du har så mye plass i stemmen din, og at uansett hvor høyt du gikk, så var du ikke i taket. Det var så bra levert. Så snur man seg og hører at du er fra Sandefjord...da blir man jo litt demotivert, for det vet jeg er innsalget til Ina. Men jeg vil jobbe med deg, sa han Wolde-Mariam med et smil.

Overrasket med valget

De to andre dommerne roste også prestasjonen. Men ingen av dem snudde seg altså selv.

18-åringen selv strålte av glede etter at første steg mot å oppnå barndomsdrømmen ble innfridd. Til slutt måtte hun velge mellom å ha de to dommerne som mentor i den kommende tiden i programmet. Men til tross for koblingen til hjembyen, så valgte Berget litt overraskende å satse på på Wolde-Mariam.

– Før jeg kom hit i dag var jeg veldig usikker på hva jeg skulle gjøre dersom jeg gikk videre. Og jeg har ikke bestemt meg forhånd. Men jeg tror jeg er enig med meg selv i at det blir Youssef, sa Camilla.

Dermed måtte Wroldsen litt skuffet innse at «Sandefjord-kortet» ikke var nok til å få Berget med seg på sitt lag framover i konkurransen.

– Hun var rå, Youssef. Hun var dritflink, avsluttet Ina det hele med.