Ulveflokken gjør seg klar

Se gutta i Wolfpack Racing Team seile 4.FRAM

Artikkelen er over 4 år gammel

Wolfpack Racing og seilmiljøet i byen ser fram til en ny sesong. I hallene på Framnes er det stor aktivitet om dagen. Regattamaskinen «4. FRAM» skal klargjøres og dekket lakkeres.

DEL

Båten er kjent for sin deltagelse i Volvo Ocean Race i 2011/2012, der den endte på en 2. plass. Da seilte båten under navnet «Camper».

Hvis alt går etter planen skal båten sjøsettes om 14 dager.

Det er gjengen i Wolfpack Racing som drifter og bemanner båten. Denne ulveflokken består av rundt 30 av landets beste seilere og Trond R. Teigen som er lagets mediemann.

– Wolfpack trenger en i teamet som kan formidle en historie og dokumentere våre seilaser med både film og foto. Trond er en uredd type som kan ta i et tak og takler en utfordring, forteller ulveflokkens prosjektleder Thomas Nilsson.

Seilsportsenter

Det er ikke bare «4. FRAM» som skal pusses opp. Nede på kaia er gjengen i ferd med å bygge opp «Camp Framnes», med verksted og fasiliteter til å ta imot større grupper.

– Vi har også en kontinuerlig ungdomssatsing og laget disponerer en Melges24, regattabåt. Her legger vi til rette for trening og regattadeltagelse for fem ungdommer, og hovedmålet denne sesongen er EM i Hyeres i september, sier Nilsson.

Byens nærhet til sjøen og at du kan seile en halvtime ut fjorden og så være i åpent hav, gjør byen perfekt, mener han.

Synlige i byen

Båten er driftet av kommersielle midler og skal fortsatt ha sin hjemmehavn på Framnæs Maritime. «4. FRAM» vil i perioder også bli sett ved bryggene ved Indre Havn, slik at folk kan ta båten i nærmere øyesyn.

Snart på vannet: Det er bare noen uker til den 70 fots store havseileren «4. FRAM» blir sjøsatt. Her ligger den ved basen på Framnes.  Arkivfoto: Trond. R Teigen

Snart på vannet: Det er bare noen uker til den 70 fots store havseileren «4. FRAM» blir sjøsatt. Her ligger den ved basen på Framnes. Arkivfoto: Trond. R Teigen

– Det blir også muligheter for firmaer og privatpersoner til å bli med på seilas, så sant teamet ikke er med i noen av årets race, forteller Nilsson.

Først ut i år er Færderseilasen. Det planlegges også å seile hele Norges kyst på langs.

– Den langsiktige planen bak all treningen er å stille med et helnorsk mannskap i Volvo Ocean Race 2020, sier han.

LES OGSÅ: http://www.sb.no/sport/sport/slettet-rekorden-over-skagerrak-i-drittvar/s/2-2.428-1.8643972

4.FRAM

Bygget i 2011 på New Zealand.

70 fot lang og 18,8 fot bred.

Veier 14,5 tonn og masta er 31,5 meter høy.

Toppfart på 40 knop.

2. plass i Volvo Ocean Race 2012 under navnet Camper.

Rekordholder på strekningen Skagen-Færder, som ble seilt på under fem timer.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.