Gå til sidens hovedinnhold

Carlsen-kvartalet: Et unødvendig – og uønsket – prosjekt

Artikkelen er over 2 år gammel

Debatten har hittil for en stor del glemt utgangspunktet: Er det i det hele tatt behov for en utbygging av Carlsen-tomta?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sett fra et samfunnsmessig perspektiv er svaret klart NEI. Denne delen av byen er ikke egnet for en bystruktur med store voluminøse bygg.

Spesielt siden det ligger en småby der fra før. Det er Thomas Beck og Hjertnes Eiendom som har interesse i å bygge ut. Selvsagt. Helt legitimt, det er deres næringsinteresse. For kommunen var dette en god anledning til å få løst et problem: Hvordan finansiere en omlegging av veien – fra bryggekanten, som i dag, til en mere tilbaketrukket trasé. Uten å ta 17,5 mill. over kommunens budsjett.

Med god hjelp av politikerne fikk vi dagens forslag til løsning: Utbyggeren baker kostnaden til veiomlegging inn i prosjektet. Så tilbake til utgangspunktet. Vi står altså overfor to alternativer: 1. Kommunen forskutterer veiomleggingen av fylkesveien (inntil ev. fylket tar kostnaden, som de bør) – eller 2. Hjertnes Eiendom/Malme Eiendom tar kostnaden i sitt prosjekt. Politikerne har valgt det siste, og sitter igjen med en brutal nedbygging av sjøfronten med 7820 m² boligareal – som fellesskapet ikke har bruk for. Konklusjonen må derfor være: Stopp prosjektet. Rydd arealet og legg det ut til (midlertidig?) parkareal – med minst mulig kostnader.

Ta veiomleggingen over kommunebudsjettet. Dette har kommunen råd til. Og se nærmere på tidligere planer for sjøfronten – det finnes flere ... Tenk om igjen. Vi har god tid.

ANDRE MENINGER:

Hvor er gangsynet?

Skal vi lytte til dem som roper høyest?

Var det riktig å nevne Hitler?  

Kommentarer til denne saken