Gå til sidens hovedinnhold

Carlsen-kvartalet må ikke bli en ny Kilen brygge

Artikkelen er over 2 år gammel

Tilhengerne av utbyggingsplanen for Carlsen-kvartalet melder seg nå på i debatten. Og ikke så overraskende er det representanter fra FrP og Høyre som forsvarer den planlagte mastodonten mot sjøsiden ved Sandefjords gamle og verneverdige bydel.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Cathrine Andersen tar på seg en ovenfra og ned holdning til protestene, og prøver å innbille oss at det er hun som ser helheten i planen. Og synes det er betimelig å spørre seg om kritikerne taler for egen interesse eller for hele byens interesser.

Dette er en grov mistenkeliggjøring av de solide innvendinger som rettes mot utbyggingsplanen, og de personer som nettopp leverte et innbyggerforslag til ordføreren med over 1000 underskrivere. Der fremkommer mange og gode innvendinger mot utbyggingen, i motsetning til innlegget til Andersen, der hun tror og mener en masse på egne vegne.

LES HVA CATRHINE ANDERSEN MENER HER: Skal vi lytte til dem som roper høyest?

Hun mener også at Kilenutbyggingen er vellykket, og nevner etterspørselen etter boliger. Da er det interessant å se en annonse for leilighet i Kilen brygge samme dag til over 11 millioner kroner. Uten boplikt, som det presiseres.

Ja, det er nok av stor interesse for vanlige boligsøkende i Sandefjord det. Ellers er det vel bare å ta seg en tur i området der borte, og selv gjøre seg opp en mening om noe lignende vil være vellykket å videreføre.

Når det gjelder argumentet angående festekontrakten, har vel Karin Virik avslørt denne bløffen fra Andersens side.

LES OGSÅ: Nei Cathrine Andersen - du tar feil - festekontrakten med H. Carlsen utgår ikke i 2051

Bjørn Hoelseth fra Høyre spør seg også hvor folk skal bo i Sandefjord. Og referer også til Kilen-området, som han betegner som et trivelig areal der luft og lys slipper inn. Og med en slik estetisk sans, er det ikke til å undres over at han mener utbyggingen vil oppgradere og forskjønne området.

LES HVA HAN MENER HER: Hvor skal folk bo i kommunen?

Ellers skyver de Stortinget og arealføringer foran seg i kampen for utbyggernes ønske om maksimal fortjeneste på arealet. Og får det dermed til å se ut som om ingen får noe sted å bo, dersom dette unike området ikke blir til en fortettet mur mot sjøen som i stor grad vil privatisere hele området.

Leserinnleggene i denne avisen flommer over av indignerte protester mot ødeleggelsene av byen, på flere områder enn Carlsen-kvartalet. ”Noe riktig galt er i gjære” som Hilde Løke sier det i et innlegg, samme dag som disse folkevalgte irriterer seg over folks engasjement.

Det er i sannhet virkelig avslørende å lese hvordan de nevnte folkevalgte ufortrødent prioriterer de økonomiske lover framfor alt som har med nettopp folk å gjøre.

ANDRE MENINGER:


Hvor er gangsynet?

Venstre et populistisk parti?

Ja, hva mener han egentlig?  

Kommentarer til denne saken