Gå til sidens hovedinnhold

Carlsenkvartalet for alle

Artikkelen er over 1 år gammel

Da saken om detaljregulering av Carlsenkvartalet var oppe til behandling i kommunens hovedutvalg for plan- og miljøsaker for første gang, den 6. mars i år, fremmet Sandefjord SVs representant i utvalget, Ivar Otto Myhre, følgende forslag:

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

1. Reguleringsplanen, slik den foreligger, vedtas ikke.

2. Det bør bygges rimelige boliger, spesielt tilrettelagt for unge familier, nord for den nye veien. Disse boligene bør bygges i kommunal regi.

3. Området sør for den nye veien reguleres til arealer spesielt rettet mot nye næringsetableringer og en kulturpark. I kulturparken kan det lages utstillinger om kommunens viktige epoker, som f. eks. vikingtid, sjøfartstid, hvalfangsttid og kurbadtid. Her bør det også være grøntarealer. Det bør gjøres plass til skulpturer o. l. Fea Bolt-skulpturen bør stå her. Det bør bygges en mathall i området. Kommunens kulturorganisasjoner inviteres til å delta i utformingen og bruken av dette området. Bebyggelsen mot veien bør være tett og lav, ikke høyere en fire etasjer.

4. Kaiområdet utvikles i overensstemmelse med forslag til plan.

Forslaget fikk bare vår egen stemme. Det synes vi er synd, vi tenker det er merkverdig ikke fler ønsker seg en grønn lunge med både lokalhistorie og nyskapning.

I Sandefjord kommune ønsker vi oss flere innbyggere mellom 20-40 år. Vi ønsker oss også et mer levende sentrum. Vi i Sandefjord SV mener at disse to ønskene henger sammen. Svært få unge har i dag mulighet til å kjøpe bolig i byen på grunn av høye priser.

I Sandefjord SV ønsker oss levende sentra, med færre biler og mer plass til barn og unge. Sentra med grønne lunger og lekeplasser.

LES OGSÅ: - Ingen selvfølge at kontrakten løper til 2051

Derfor ønsket vi oss et Carlsenkvartal for alle. Et kvartal hvor innbyggere, besøkende og turister kunne fått oppleve Sandefjords rike og spennende historie, gjennom permanente, interaktive utstillinger. Et Carlsenkvartal hvor folk også kunne fått oppleve kunst og kultur. Alt i grønne omgivelser.

Derfor ønsket vi oss et Carlsenkvartal med nye, gjerne grønne, næringer. Vi ønsket oss en mathall, hvor lokale produsenter kunne solgt og servert sine produkter. En mathall med flere butikker og spisesteder. En mathall hvor byens innbyggere, besøkende og turister kunne fått kulinariske opplevelser.

Området måtte også være godt tilrettelagt for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Først da ville det blitt et Carlsenkvartal for absolutt alle.

Carlsenkvartalet kunne blitt et område hvor barn, unge og eldre ville trives. Et sted vi kunne vært stolte av, som folk ville besøke. Vi ønsket at innbyggere, besøkende og turister skulle fått et åpent, grønt fristed for de mange ved kaifronten, ikke et lukket rom av betong for de få.

LES OGSÅ: En ganske grov påstand

Kaifronten mellom bebyggelsen og bryggekanten burde være så åpen som mulig.

Det blir interessant å sehva som skjer med prosjektet nå som høringsrunden er over og prosjektet skal til behandling i hovedutvalget for plan- og miljøsaker for andre gang.

Vi i Sandefjord SV vet hvordan Carlsenkvartalet burde bli.

For alle!

ANDRE MENINGER:

Javel, jordens framtid står på spill. Men hva betyr det for meg?  

Oisann! Dette var visst et vepsebol

Det lille punktet med store konsekvenser  

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.