Gå til sidens hovedinnhold

Carlsenkvartalets fremtid

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg mener personlig at man har begynt i feil ende, med større fokus på form enn på innhold. Jeg mener også at det har blitt tatt større hensyn til fremtidige beboere her enn til byens øvrige befolkning både ved utnyttelse av arealer, plassering og bruksområde. Boligmangelen løses uansett ikke her.

Men jeg er ikke imot ethvert forslag til utbygging av området. Jeg er mer opptatt av utnyttelsen av denne flotte beliggenheten, og utforming av den fremtidige utbyggingen. Hvordan kan vi kombinere utbygging og opplevelsen av lys, rom, siktlinjer og gode områder for aktiviteter og bevegelse?

Jeg tror vi burde bruke tid og krefter på å samle inn informasjon om hva folk i forskjellige aldersgrupper ønsker at området skal fylles med av aktiviteter. Hva med en god, lett tilgjengelig digital «forslagskasse», som kun samler inn forslag, og luker ut negative kommentarer vedr. forslagene? Hvor folk kan foreslå absolutt hva som helst uten å være redde for stygge bemerkninger eller latterliggjøring!

I en kreativ fase må man kun fokusere på forslag, og ikke negative begrensninger, verken økonomiske eller praktiske. Gi grobunn for nye tanker og ideer, så kan man i ettertid gjennomgå og luke ut det umulige.

Dette burde deles opp i aldersgrupper, så man kan få en lettere og bedre oversikt over de forskjellige ønskene og behovene byens borgere har. Mange har jo nettopp argumentert om at man må fokusere på de yngre. Ja, la oss høre hva de ønsker! Engasjer ungdomsskole elever, og også hør på videregående skole hva elevene der kunne tenkt seg å fylle stedet med. Hør med utflyttere hva de savner, eller voksne med barn i skolealder osv.

Alle grupper bør lyttes til, også godt voksne, pensjonister og næringslivet bør ha en stemme her. Ha et større fokus på bruken av området, hva som skal til for å få til trafikk av mennesker hele året, og ikke bare noen uker om sommeren. Tror det er viktig å gjøre dette systematisk og ryddig, så man ikke roter seg inn i en tåkeheim av synsing og følelser. Når man får et tydeligere bilde av hva innbyggerne ønsker å bruke sin/vår tomt til kan man begynne å utforme arkitektur og tenke hvordan man skal få til dette på en estetisk og lønnsom måte både for kommunen og for utbyggerne.

Og som også kan gi byen et løft for å gjøre den enda mer attraktiv for nyetableringer av bedrifter og tilflytting av nye innbyggere. Håper jeg med dette kan være med å bidra til å få debatten inn på riktig spor. Det er nå vi har tid og mulighet, hjelper lite å klage i ettertid!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.