DAB-radioen min fra 2013 er ubrukelig neste år!

DAB-radio: Det nye radioformatet DAB+ har allerede revolusjonert norsk radio med et vell nisjekanaler, skriver Svein Harberg og Kårstein Eidem Løvaas. Foto: NTB Scanpix

DAB-radio: Det nye radioformatet DAB+ har allerede revolusjonert norsk radio med et vell nisjekanaler, skriver Svein Harberg og Kårstein Eidem Løvaas. Foto: NTB Scanpix

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

DAB-radio brukes som fellesbetegnelse for både DAB og DAB+. Når det digitale radioskiftet er gjennomført, må du ha en DAB+ mottaker for å lytte til DAB-kanalene.

DEL

MeningerJeg var blant dem som kjøpte ny bil med DAB-radio i 2013. Den støtter imidlertid ikke DAB+ og vil dermed være like ubrukelig som en FM-radio til neste år.

De opprinnelige DAB-radioene har i løpet av få år allerede rukket å bli utdatert.

Norges Bilbransjeforbund synes DAB-problematikken er uoversiktlig. Ikke bare i forhold til FM, men også det faktum at mange som ville være tidlig ute, faktisk kjøpte biler utstyrt med DAB og ikke det nyere systemet DAB+.

Her er det mange forbrukere som på et tidligere tidspunkt nærmest ble lurt til å kjøpe DAB i den tro at man kjøpte fremtidens radio.

Det er ikke tilfelle, man kjøpte en teknologi som hadde svært kort levetid.

Tom E. B. Holthe, Stortingsrepresentant for FrP i Vestfold

Tom E. B. Holthe, Stortingsrepresentant for FrP i Vestfold

Det er etter min mening nærmest uforståelig at stortingsflertallet går inn for at det skal skrotes millioner av FM-radioer og også et stort antall DAB-radioer.

Mange forbrukere vil etter omleggingen ha hatt store utlegg for å kunne følge med utviklingen, ett utlegg jeg regner med at de fleste kunne tenke seg å være foruten. De fleste teknologer har for lengst sett at fremtidens radio kommer til å bli distribuert via mobilnettverk, Wi-Fi og satellitt. DAB er trolig bare et dyrt mellomspill som vi kunne ha hoppet over.

Hvorfor forbrukerne skal tvinges til å investere samlet sett svært mange milliarder i nytt utstyr, er en gåte, når en helt ny teknologi er i ferd med å ta over. I en slik usikker situasjon ville det ha vært mye smartere å la FM-nettet leve noen år til. Derfor fremmet FrP i Stortinget forslag om å stoppe stengningen av FM-nettet.

Men de andre partiene ønsket å fortsette med planen om stenge FM-nettet til neste år – dessverre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags