Å bli beæret med en skulptur som heter «Veiviseren» er en hedersbetegnelse. Bør forfatteren Dag Solstad med sin bakgrunn være vår veiviser?!

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Åpent brev til leder av kulturutvalget i Sandefjord:

DEL

MeningerUndertegnede hadde et innlegg i Sandefjords Blad den 6. mai, hvor vi fant det naturlig å kritisere mangel på en helhetlig vurdering av ovennevnte navnevalg. Vi forholder oss til det som har kommet fram i pressen, hvor «Veiviseren» da åpenbart skal være navnet på denne skulpturen.

Med forfatternes politiske bakgrunn vil dette for mange mennesker kunne ha en dobbel betydning, som vil være problematisk. Kort tid før 17. mai ble verden igjen minnet om hva fanatisme og ensretting fører til. Da var det 50 år siden Mao startet kulturrevolusjonen og slapp sine rødegardister løs på det kinesiske folk. Blant annet NRK og Aftenposten hadde store oppslag om hva dette førte til av død og lidelse.

Vårt spørsmål til lederen av kulturutvalget er følgende: Mener kulturutvalget i sin vurdering av navnevalget at en persons politiske preferanser er irrelevant dersom samme person på et annet samfunnsområde har gjort seg positivt bemerket? Spørsmålet har en prinsipiell side som vi mener har almen interesse.

Å bli beæret med en skulptur som heter «Veiviseren» er en hedersbetegnelse. Bør forfatteren Dag Solstad med sin bakgrunn være vår veiviser?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags