Positiv rådmann uten penger

Illustrasjon: Solstadprosjetet ser for seg skulpturen Veiviseren» på Dag Solstads Plass i omtrent denne stilen.

Illustrasjon: Solstadprosjetet ser for seg skulpturen Veiviseren» på Dag Solstads Plass i omtrent denne stilen.

Artikkelen er over 4 år gammel

Neste uke skal politikerne avgjøre om Solstadprosjektet får sette opp skulpturen «Veiviseren» på Dag Solstads plass. Rådmannen er positiv til plassering, men vil ikke bidra med penger.

DEL

I anledning den berømte forfatterens 75-årsjubileum vil Solstadprosjektet revitalisere Dag Solstads plass. De ønsker blant annet å fjerne det gamle ankeret og erstatte det med skulpturen «Veiviseren». Den skal skilte til flere av stedene i Solstads bøker, og gi forfatteren en synlig plass i bybildet. Planen er at det skal avdukes på forfatterens bursdag 16. juli. Hele prosjektet får trolig en prislapp på mellom 100.000 og 150.000 kroner.

Nå skal søknaden behandles av politikerne i kultur- og fritidsutvalget tirsdag neste uke. Forrige gang Sandefjords Blad spurte, var det bred politisk enighet om at dette var et utelukkende positivt prosjekt. Selv FrPs Øyvind Lorentzen uttrykte begeistring for prosjektet, selv om han var kritisk til Solstadprosjektet for fem år siden.

Rådmannens anbefaling er at Solstadprosjektet gis grunneiers tillatelse til å sette opp «Veiviseren» på Dag Solstads plass. Men at det ikke gis økonomisk støtte til oppsettingen.

Aage Andersen i prosjektet, tar ikke sorgene på forskudd.

– Det er opp til politikerne, sier han.

Artikkeltags