Da protesten ble tatt til følge av dommeren, som også var tysk, var Dana Cup-eventyret over for de ambisiøse 14-åringene fra Sandefjord, til tross for at de vant 4-2 i straffekonken i 64-delsfinalen.

– Vi har vært veldig frustrert, oppgitt og sinna et døgn her nå. Turen som gutta har gledet seg til i et år blir jo veldig ødelagt. Mange av dem er helt knust etter det som har skjedd, forteller lagleder Gylve Setlo til Sandefjords Blad.

Vant straffekonken

Det var torsdag morgen at Store Bergan og tyske Düren-Niederau møttes til 64-delsfinale, etter at Sandefjord-laget hadde tatt seg videre til A-sluttspillet fra en tøff innledende gruppe. Kampen endte 0-0, men i straffekonken var nordmennene treffsikre og vant 4-2. Trodde de.

Etter at lagene hadde takket hverandre for kampen, og begge lag hadde signert dommerkortet, startet marerittet. Kort tid etter kampen ble Store Bergans lagledere oppsøkt av juryen, som kunne fortelle at det tyske laget hadde levert og fått mehold i en protest.

Tyskerne hevdet at en av Store Bergans straffeskyttere ikke var blant de 11 spillerne som var på banen da kampen ble avsluttet, noe som i så fall ville betydd at han ikke var berettiget til å delta i straffekonken.

Dommeren skal ha bekreftet denne versjonen overfor juryen. Dermed ble kampresultatet gjort om til 3-0 for Düren-Niederau, og fotballeventyret tok brått slutt for Sandefjord-laget.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Byttet ut og inn

Ifølge Store Bergans lagleder var imidlertid alle Store Bergans straffeskyttere på banen da kampen ble avsluttet. Han mener derfor at det tyske laget har fått medhold i en falsk protest.

– Spilleren som de hevder ikke var på banen, ble byttet ut rundt ti minutter før slutt etter at han begynte å blø fra leppa etter en duell. Siden han er en god straffeskytter, og vi så at det gikk mot uavgjort, satte vi ham inn igjen på banen to-tre minutter før slutt. I disse kampene er det full anledning til å bytte spillere inn og ut, men dommeren skal registrere at det skjer. Et halvt minutt før slutt prøvde vi å bytte inn enda en spiller som er god til å skyte straffe, men det fikk vi ikke gjøre, forteller Gylve Setlo.

Etter kampen skal begge lags lagledere ha snakket med dommeren, og fått bekreftet at det kun var spillerne som avsluttet kampen som kunne delta i straffekonken. Store Bergans første straffeskytter var spilleren som ble byttet inn ighen to-tre minutter før slutt.

– Vi ville naturligvis ikke latt ham ta straffe umiddelbart etter å ha fått reglene presisert av dommeren, sier Setlo.

(Saken fortsetter under bildet)

Hektisk aktivitet

Etter at Store Bergans lagledere ble informert om protesten som var levert, og at den ble tatt til følge, ble det hektisk aktivitet i et forsøk på å forklare situasjonen og få omgjort avgjørelsen.

– Men siden dommeren holder fast på sin versjon, sier juryen at det ikke er noe de kan gjøre. Det er ganske fortvilende, og vi føler at vi har blitt offer for et kraftig brudd på fair play-reglene, sier Setlo.

14-årslaget er del av en stor Store Bergan-delegasjon i den tradisjonsrike turneringe i Hjørring i Danmark, bestående av rundt 80 spillere og 20 trenere. Sent lørdag kveld tar de båten hjem til Norge.

– Men det er vanskelig for gutta å nyte det som er igjen av oppholdet. Vi må prøve å løfte dem igjen, men akkurat nå er de fortsatt knustm sier Setlo.

Sandefjords Blad har forsøkt å komme i kontakt med lagledelsen til Düren-Niederau, foreløpig uten å lykkes.