En tipser opplyser til Sandefjords Blad ved 14.20-tiden at nettsiden for å sjekke avganger på Torp er nede.

Markedssjef Tine Klev Mathisen bekrefter at det har vært problemer.

– Siden var nede en stund. Det skyldes et angrep mot nettverket hos Coretek som er leverandør, sier hun.

Når Sandefjords Blad tester nettsiden ved 14.30-tiden er den fremdeles nede.

– Vi håper vi får rettet opp i feilen så snart som mulig, forteller Mathisen.

Trafikkork

Til Sandefjords Blad opplyser daglig leder for Coretrek, Kristian Susnic, at det er vanskelig å spå hvor lenge trafikkangrepet varer.

– Vi har hatt et DDOS-angrep, som betyr at det skaper mye trafikk på siden. Torp siden er teknisk sett oppe, men din forespørsel kommer ikke gjennom. Vi jobber med å fikse problemet, men det er vanskelig å si hvor lenge et slikt angrep varer, sier han.

Selskapet har hovedkontor i Sandefjord. Også nettsidene til ferjeselskapene Boreal og Bastø Fosen er nede. Susnic sier at Torp sannsynligvis er på samme server som disse selskapene, og derfor også ble rammet av DDOS-angrepet.

Fortsatt nede

Klokka 16.15 er fortsatt Torp.no nede.

– Situasjonen er mer klarlagt enn tidligere i dag, men dette er et angrep som er vanskelig å stoppe. Det er ikke hackere som angriper fra innsiden, det er rett og slett et angrep der det sendes så mye trafikk at sidene ikke klarer å håndtere det, forklarer Susnic.

Coretrek jobber sammen med Telia for å siden opp igjen, men, uten å bli for teknisk, er det en vanskelig jobb.

– Dette er et varslet angrep fra russiske hackere. Vi kan stoppe all trafikk fra Russland, men de klarer like fint å få trafikken til å se ut som den kommer fra Norge. Hvor vanskelig det er å stoppe det, avhenger rett og slett av hvor mye arbeid de legger i angrepet, sier Susnic.

Etter hva Coretrek kjenner til, er ikke dette et angrep direkte mot Torp.no, men siden havner i en trafikkork som gjør det umulig å komme gjennom.

Ifølge Digi.no skal det russiske datatyv-nettverket Killnet hevde at det er russiske hackere i gruppen NoName057 som står bak angrepet.

Klokka 16.42 lykkes vi i å komme inn på Torp.no.