Gå til sidens hovedinnhold

De ekte rasistene

Amnesty International definerer rasisme slik: «Rasisme er en form for etnisk diskriminering.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det innebærer at mennesker blir diskriminert på bakgrunn av blant annet: Hudfarge, etnisitet, nasjonalitet.» Hva er det å bli diskriminert? Store norske leksikon definerer det slik:

«Diskriminering betyr å behandle noen mindre gunstig enn andre. Ordet brukes oftest for å betegne en usaklig eller urimelig forskjellsbehandling av individer på grunnlag av deres kjønn, religion, tilhørighet til etniske grupper, nasjonaliteter eller nedsatt funksjonsevne.»

Enhver venstresidevelger er raskt ute med å bruke disse definisjonene når det gjelder rasistisk behandling av innvandrere i Norge, men de sliter med å forstå at de selv er rasister når de snakker om Israel.

Den hviterussiske opposisjonspolitikeren Svetlana Tikhanovskaja ber nå om at Vesten slutter å kjøpe eksportprodukter fra Hviterussland etter hendelsen hvor et sivilt passasjerfly ble tvunget til å lande i Minsk. Yara har betydelig virksomhet i landet, men venstresiden sier ikke et ord om hvordan Norge skal forholde seg til regimet.

Russland har ulovlig annektert Krimhalvøya og er innblandet i borgerkrigen i Ukraina. Venstresiden sier ikke et ord om å boikotte Russland.

Kina har okkupert Tibet. Venstresiden sier ikke et ord om å boikotte landet.

Den norske venstresiden vil bare boikotte Israel.

Jeg finner det besynderlig. Venstresiden ser det ikke selv, med de er rasistiske. Israel, som minst fem ganger har forsøkt å få til løsninger på Vestbredden, og gitt fra seg Gaza for å få fred, er landet alt fokuset rettes mot. Jeg har respekt for venstresidefolk som engasjerer seg like mye i alle menneskerettighetsspørsmål, men ikke Facebooktrollene, mange av dem fra Sandefjord, som er på pletten hver gang en jøde gjør noe galt.

Kommentarer til denne saken