De forhatte bomstasjonene

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Sandefjord FrP har ved flere anledninger henvendt seg til samferdselsdepartement og Storting for å få vurdert å fjerne bomstasjonen på E18 mellom Natvallkrysset og Fokserødkrysset.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Dette fordi trafikkbelastningen på gamle E18 mot Fokserød er blitt for stor grunnet økt aktivitet på Fokserød, Hunsrød og Sandefjord Lufthavn. Nå sist ved budsjettlekkasjen om bevilgning av 200 millioner til fjerning av bomstasjoner i revidert statsbudsjett. Dessverre har ikke henvendelsene fått gjennomslag så langt. Grunnen er at strekningen av motorvei mellom Tønsberg og Telemark grense er ett bompengeprosjekt og at bommene er plassert mellom kryssene slik av prisen pr kilometer er lik på hele strekningen. Ved årsskiftet var for øvrig samlet bompengegjeld på strekningen 6 756 millioner kroner.

Vi ser nå at flere sentrale politikere fra partier som er tilhengere av bomfinansiering mener nok er nok. Fremskrittspartiet, på sitt landsmøte i starten av mai, vedtok å slette landets bompengegjeld med 100 000 millioner kroner. Dette ved å bruke noe av den gode avkastningen verdien av vår oljeformue har gitt.

Sandefjord FrP forventer at dette blir tatt opp til votering i Stortinget slik at ærlighet og ønske om å fjerne, eller redusere, bompengebelastningen på det norske folk vises.

Sandefjord FrP har i sitt valgprogram for kommende periode i kommunestyret slått fast at partiet ikke kommer for å stemme for noen bymiljøavtale hverken for Sandefjord eller den såkalte «Vestfoldbyen», så lenge bomfinansiering av løsningene er en del av prosjektene.

Vårt lands oljeformue er på svimlende 9 000 milliarder kroner. Noe av formuen er investert i eiendom i byer som New York, Boston, Washington, D.C., San Francisco London, Paris, Berlin, München, Tokyo og Singapore. Hvorfor i all verden kan det ikke investeres mer i norsk infrastruktur spør vi.

Vi ser ikke på det å ta fra meravkastningen på vår oljeformue å frata kommende generasjoner velferd. Vi ser på det å ta av nåværende meravkastning for å øke tilgjengeligheten i landet vårt for nåværende og kommende generasjoner.

ANDRE MENINGER:

Overivrig parkeringsvakt på Stokke stasjon

Ja, hvor skal vi bygge boligene som trengs? 

Carlsenkvartalet for alle Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken