Gå til sidens hovedinnhold

Nei til utenlandsk 17. mai-flagg!

Artikkelen er over 3 år gammel

Nå har debatten om hvilket flagg som skal brukes på 17. mai kommet frem i lyset nok en gang.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Noen mener andre flagg er greit, jeg synes det strider mot nasjonalfølelsen til landet vårt.

Er vi «rasistiske» eller dårlige mennesker selv om vi synes det blir feil? Nei, det er vi ikke. Kjære vene. Vi feirer jo ikke etniske nordmenn på nasjonaldagen vår, vi feirer grunnloven. Det har med respekt for landet vårt og gjøre!

Vi veiver med flagget for et selvstendig Norge!

Jeg er også glad for at folk priser sitt eget land, men akkurat på 17. mai mener jeg at alle kan legge sitt eget land litt til side og fokusere på bakgrunnshistorien til vårt lille land. Jeg tror at uavhengig av kultur, religion og bakgrunn har alle som kommer hit lyst til å bli en del av vårt samfunn, våre goder, normer og regler.

Hva er vel bedre enn å menge seg inn med flerkulturelle nordmenn og det norske flagget 1 dag av 365, for å bygge litt nasjonalfølelse i ditt nye hjem?

Er jo ikke riktig at de som kommer hit, skal be oss nordmenn legge våre tradisjoner og kultur til side for at de skal veive med sitt flagg. Jeg tror det er en fin del av integreringen fra deres side å vise at de også aksepterer landet vårt. Det er jo her de vil være og her de vil bo, siden de har kommet hit.

Vi stopper dem ikke fra å feire 17. mai på den måten de har lyst til, men jeg reagerer på bruken av andre flagg på Norges dag. Det er ikke din dag, ikke min. Det er Norges dag.

Hadde du tatt med det norske flagget til for eksempel Iran på deres nasjonaldag? Det hadde blitt oppfattet som krenkende overfor deres land og nasjonalfølelse, ikke fordi det er noe galt med Norge, men fordi man hedrer Iran på den dagen, og ikke deg selv, den du er og hvor du kommer fra.

I mine øyne synes jeg rett og slett det er veldig egoistisk. Dette er også en tradisjon som har vært lenge, å gå i tog og veive med det norske flagget. Dette er ikke for å heve nordmenn over andre, men for å hedre Norge på landets bursdag. Akkurat som vi hedrer deg på din bursdag og meg på min.

Vi har lagt oss flate for integreringen på så mange områder den siste tiden, men noe må vi også holde fast ved! Dette er for Norge. Vårt lille land. Vår nasjonalfølelse.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.