Fleksibel kulturarena ut i det blå?

BLACKBOX: Prosessen rundt fleksibel kulturarena startet opp omkring 2015. Posisjonen har nå brukt tre år på utredninger, uten å lande noe som helst, skriver Kjetil Olsen

BLACKBOX: Prosessen rundt fleksibel kulturarena startet opp omkring 2015. Posisjonen har nå brukt tre år på utredninger, uten å lande noe som helst, skriver Kjetil Olsen Foto:

Av

Investering i en ny fleksibel kulturarena vil gi mangfold tilbake til byens barn, unge og voksne – og dessuten gjøre Sandefjord til et enda mer attraktivt sted å bo. Har vi råd til å vente?

DEL

MeningerIdretten i Sandefjord har de siste årene fått solide løft, fokuset og trykket skal fortsatt være der.

Kulturen i Sandefjord trenger øvings- og fremføringsarenaer, arenaer som vil fremme mangfold, integrering og mestringsopplevelser. Rett og slett forebyggende investeringer som kan spare kommunen for store beløp innen helse og omsorg.

Kulturrådet har satt en sentralt plassert fleksibel kulturarena som prioritet nr. 1.

Arbeiderpartiet og flere andre partier har fleksibel kulturarena i sine program for perioden som går ut i 2019.

Hva kan vi konkludere med?

1. Fleksibel kulturarena tilknyttet Hjertnes koster omtrent det samme, uavhengig av hvor den måtte plasseres

2. Kostnaden med å bygge har økt fra 30.000 til 40.000–45.000 kroner pr. kvadratmeter fra hva kultur- og fritidsutvalget i 2016 fikk presentert som alternativ på Hjertnes.

3. Kommunen har brukt betydelige midler på utredningskostnader for å rykke tilbake til start. Disse midlene har gått både til eksterne aktører og administrasjonens saksbehandling.

Posisjonens vingling i forhold til plassering har medført store summer til utredning, somlingen har også medført at prosjektet vil bli dyrere enn hva det kunne ha blitt.

De snakker om tæring etter næring, men samtidig «sløses» det med midler og ressursbruk i administrasjonen.

Det viktigste er nå at vi politikere finner investeringspenger, ellers kommer det fort til å gå svært lang tid før fleksibel flerbruksarena for kultur vil bli realisert.

Ishallen er et eksempel på hvor lang tid det kan ta: Det ble lovet å bygge inn isflaten innen kort tid etter at isflaten sto klar i 1993 – det tok totalt 25 år på å få ishallen realisert.

Prosessen rundt fleksibel kulturarena startet opp omkring 2015. Posisjonen har nå brukt tre år på utredninger, uten å lande noe som helst.

Arbeiderpartiet er klare på å innfri sine lovnader, men nøkkelen er hos Høyre – enn så lenge.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags