På tide med kvinner som sjef i Sandefjord og Tønsberg!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kommunevalget kan bli en thriller både i Sandefjord og Tønsberg. Arbeiderpartiene i begge kommuner går til valg på gode programmer som skal sikre rettferdighet, velferd og muligheter for alle. Begge kommuner har store utfordringer med blant annet barnefattigdom, Tønsberg med 800 barn som lever i familier som defineres som fattige og Sandefjord med ca. 14 prosent, eller hvert syvende barn, som vokser opp i lavinntektsfamilier.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er også større sosiale forskjeller i de to byene enn mange andre steder. Derfor går Arbeiderpartiet til valg på «Et sterkere fellesskap».

Målene våre er felles: Vi skal ha kvinnelige ordførere fra Arbeiderpartiet i begge kommuner. Hilde Hoff Håkonsen i Sandefjord og Anne Rygh Pedersen i Tønsberg. Begge særdeles dyktige kvinner med lang fartstid i politikken, mye erfaring og god kompetanse som gjør dem begge godt egnet til å overta «blå» byer.

Framtida for barna våre

Vi, dvs. seniorene i de to kommunene (sammen med mange andre) vil gjøre vårt for at Arbeiderpartiet skal lykkes. Og vi gjør det av flere grunner, men den aller viktigste grunnen er framtida for våre barn og barnebarn.

Det er dette vi kaller generasjonssolidaritet.

For dette valget handler først og fremst om vår felles framtid med to store saker i fokus, en rettferdig utvikling av velferdsstaten, og med det en rettferdig fordeling av godene, samt en politikk der de store klimautfordringene blir tatt på alvor. Vi mener Arbeiderpartiets politikk gir en bedre løsning på disse problemstillingene enn det den nåværende regjering med sine klimafornektere fører. Denne politikken smitter over på de lokale Høyre- og Frp-partiene i både Sandefjord og Tønsberg. Dette vil vi gjøre noe med.

Går ut over barna

Høyre/Frp-regjeringen med et islett av Venstre og KrF har uten tvil gjort det vanskeligere for mange familier i lavinntektsgrupper å få hverdagen til å gå i hop. Dette går i stor grad ut over barna og deres mulighet for å leve det gode liv i en velferdsstat som regjeringen bit for bit bryter ned. Avlastende tiltak som Tønsberg Høyre reklamerer med i TB 5. juni, hjelper lite. Tar Høyre tak i det store bildet, dvs. tar de ondet ved roten og ønsker de å gjøre noe med de store utfordringene? Etter vår mening, nei.

Forskjellene øker

Forskjellene i Norge øker med denne regjeringen i akselererende fart. Regjeringens politikk er bevisst, forutsigbar og urettferdig. Derfor vil vi føre en politikk som utjevner forskjeller og i større grad enn i dag legger til rette for like muligheter for alle barn.

Derfor mener vi at Arbeiderpartiets politikk må være grunnlaget for utvikling av samfunnet både i Sandefjord og Tønsberg etter valget 9. september.

Og vi, seniorer i begge byer, vil bruke mye av vår tid og energi på å fronte denne politikken framover mot valget, slik at våre etterkommere kan overta et samfunn og to byer der vår politikk skal være grunnlaget for kommende generasjoner.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.