Ikke fortell meg at midlertidig jobb ikke virker!

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Regelendringene i arbeidsmiljøloven fra ifjor sommer var omstridt blant arbeidstakerorganisasjonene, og til og med politisk streik ble brukt som våpen mot Stortingets vedtak. Opposisjonen på Stortinget lovet dyrt og hellig at dette skulle reverseres om den kom til makta.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi skal settes tilbake til der vi var.

Så kommer arbeidsgiverorganisasjonen Virke ut med en undersøkelse, et arbeidsmarkedsbarometer, som konkluderer med at de positive virkningene av regelendringen er ganske entydige: 86 prosent som har ansatt noen flere midlertidige siden i fjor sommer, svarer at alternativet til å ansette midlertidige er at det ikke ansettes noen i det hele tatt.

Det er interessant å lese begrunnelsen for bedriftenes midlertidige ansettelser: Fire av ti sier at det er for å vokse – med mulighet for å tilby faste ansettelser på sikt.

Virke kommenterer dette slik: Dette er svært positivt i den omstillingsfasen norsk arbeidsliv er inne i, og helt i tråd med Virkes begrunnelse for å støtte regelendringene.

29 prosent av de spurte bedriftene sier at man har ansatt midlertidige «for å utføre oppgaver som ikke ville gitt grunnlag for midlertidig ansettelse etter gammel regel» (den som eksisterte før 1. juli 2015).

Hvem har så fått glede av de midlertidige ansettelsene? Blant andre nettopp de utsatte gruppene som man ville gi et springbrett inn i arbeidslivet. 18 prosent av virksomhetene som har brukt den nye regelen, sier at de har ansatt flere ungdommer som ellers ville hatt problemer med å komme inn på arbeidsmarkedet. 11 prosent av virksomhetene har ansatt flere med innvandrerbakgrunn, og tre prosent har ansatt flere med nedsatt funksjonsevne. To prosent har ansatt flere eldre.

Igjen: Dette gjelder tilfeller der arbeidsgiverne ikke ville ha ansatt overhodet etter de gamle reglene.

Både Virke og de andre NHO-organisasjonene understreker at fast ansettelse skal være hovedregelen i norsk arbeidsliv.

Den midlertidige fasen skal som hovedregel være kort, men kan være helt nødvendig i en del tilfeller: I en vekstfase der man ikke er trygg på om veksten blir robust og varig, i en periode der man nettopp har startet en bedrift som ikke er garantert et evig liv, eller altså i en krevende omstillingsfase.

Dagsavisen, som står Arbeiderpartiet nær, har gitt undersøkelsen et brukbart oppslag. Avisen er én av de best redigerte i den norske avisfloraen og leses daglig av undertegnede. Det betyr ikke at avisen er enig, men man forstår at undersøkelsen er viktig, er av betydning.

Virke er næringslivets nest største hovedorganisasjon og representerer over 20.000 virksomheter i bransjer som handel, kunnskap, teknologi, reiseliv, service, helse, omsorg, utdanning, kultur og frivillighet. Til sammen utgjør de over 225.000 arbeidsplasser.

Jeg er overbevist om at om samme spørsmål var blitt stilt til samtlige arbeidsgivere her i landet, ville svarene være omtrent på linje med Virkes. Det er godt vi har en regjering, og samarbeidspartier, som gjør det som er riktig og viktig, og ikke kneler for mektige fagforbund og trusler om streik.

LES OGSÅ: D et er lyst ut sykepleiestillinger i Vestfold på eksempelvis 15 -33 prosent

LES OGSÅ: Vet du som er midlertidig ansatt hva som skjer fra 1. juli 2015?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.