Respekter båndtvangen!

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Dette er til dere som satt på rumpa i sola på Asnes i dag (fredag 13. april) med nesa mot Tangen og ryggen mot campingplassen ca. kl.1515. Dere hadde med dere to svarte dyr som hoppet og spratt rundt i området.

DEL

LeserbrevMen skulle de ikke vært i bånd??? Behøver ikke minne om at det nå er generell båndtvang. Det har vært skrevet en hel del om hundeeiere som driter i hundebæsjen og lar den ligge i området ved Asnes og Korsvik. Kanskje mangel på båndtvangsdisiplin er noe av det problemet også? Det kan ikke være lett for eiere av båndløse bikkjer å ha full kontroll på hvor de legger igjen visittkortene sine. 

Det nevnte området er populært turområde eksempelvis for barnefamilier og pensjonister. Det er fint der, det er ganske stille og rolig, og det er helt eller nesten bilfritt. Men det skal også føles trygt. Mange mennesker føler ikke trygghet med løse hunder fykende rundt. Men det er visst vanskelig for mange hundeeiere å innse at det går an å være redd for kjæledeggene deres. For de er jo så snille....

Nå skal det sies at det ikke bare på Asnes dette er en utfordring. Hundedritt og løsbikkjer finner man i de fleste tur- og friluftsområder. Så skal det også sies at det er relativt få hundeeiere som ødelegger ryktet til alle de hundeeiere som gjør som de skal, dvs. plukker opp møkka og har hunden i bånd når og der det er båndtvang. Om det er ti eller femten eller tjue prosent som gir blaffen i lover og regler skal ikke jeg mene noe om.

Det har nå kommet en liste med områder hvor det foreslås båndtvang hele året.  Blant annet sto ikke Folehavna på lista. Det ser jeg på som en gigantisk skandale. Folehavna er et fantastisk område hele året, men nå stenges de med en snev av hundeskrekk i praksis ute utenfor den generelle båndtvangsperioden.

Jeg bor selv på Vesterøya og bruker disse områdene mye. Dere skal vite at jeg ikke nødvendigvis kommer til å ha skrupler med å politianmelde brudd på båndtvangsreglene. Og det hender jeg har med kamera....

God vår og sommer til dere hundeeiere som respekterer lover og regler! Dere andre vet jeg ikke helt....

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags