Hei Erna, hvorfor hører vi ikke noe fra deg?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserbrev«Jeg har hatt kontakt med barnevernet i fire år. Jeg var fornøyd med hun første saksbehandleren, hun var grei, og jeg fortalte hvordan jeg hadde det. Jeg tror hun ville hjelpe oss, men så kom det en ny og jeg måtte fortelle alt om igjen, det var litt slitsomt. Jeg trodde jeg skulle treffe hun nye på neste møte, men da kom det en mann jeg ikke kjente. Hele tida får jeg nye saksbehandlere, nå har jeg mista tellinga, og jeg gidder snart ikke å fortelle mer.»

Slik kan det oppleves å være ungdom i kontakt med barnevernet.

Barnevernsarbeidere vet at de har verdens viktigste jobb. De vet at hver dag går ut å redde verden for enkeltbarn og familier. Men arbeidsdagen er krevende. Høyt arbeidspress, mangel på tid og uoverkommelige saksmengder gjør at motivasjonen gradvis forsvinner. De blir slitne og begynner å se seg om etter annet arbeid. Konsekvensen er at barna og familiene stadig møter nye saksbehandlere.

Vi er stolte av å ha et lovverk som skal beskytte de aller mest sårbare. Et lovverk som setter barns rett til en trygg oppvekst først. Vi er fagforeninga til de barnevernsansatte og er stolte av jobben våre medlemmer gjør. Samtidig er vi alvorlig bekymra. Arbeidspresset er i ferd med å bli for stort. De barnevernsansatte har for mange å følge opp, og må tilby tiltak de mener ikke er tilstrekkelige.

Kjære kommunepolitiker: Du har ansvar for de ansatte i din kommune. Du har ansvar for barna i din kommune. FO Vestfold oppfordrer deg til å snakke med de barnevernsansatte. Spør hvordan deres arbeidshverdag er. Snakke barn og ungdom som er i kontakt med barnevernet. Får de den hjelpen de trenger?

Vi vet at dere har et stramt budsjett i kommunen, men til syvende og sist er barnevern et nasjonalt ansvar. Nå er det opprør blant landets barnevernsarbeidere. De vil ha tid til å gjøre jobben og tid til å hjelpe dem som trenger det. Vi trenger flere ansatte i våre barnevernstjenester! Kommunepolitikere og andre beslutningstakere: Stå sammen med oss og krev at regjeringen bruker penger på barnevern!

Kjell Ingolf? Erna? Kan dere høre oss? Det handler om det mest dyrebare vi har. Barna våre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags