De aller fattigste barnefamiliene blir fratatt barnetrygden!

Foto: Nora Wærnes

Foto: Nora Wærnes Foto:

Av
DEL

LeserbrevRegjeringspartiene driver en politikk som har økt de økonomiske forskjellene mellom folk, og som har økt forskjellene mellom by og land. Rødt tar kampen mot regjeringa også i Sandefjord!

Bortsett fra klimakrisa er framveksten av Forskjells-Norge vår største utfordring som samfunn. Unge i dag er den første generasjonen på over hundre år som risikerer å få det mindre trygt enn sine foreldre. De fleste har det bra i Norge, men vi ser at de på toppen får stadig mer makt og rikdom, mens lønningene står stille og utryggheten øker for store deler av befolkningen. Slikt kan vi ikke ha det, vi kan ikke ha et samfunn som sorterer folk etter lommebok. Derfor vil vi være en motvekt til regjeringas politikk. Lokaldemokratiet bør være en hovedarena i kampen for mindre forskjeller.

Et av de viktigste tiltakene mot økende barnefattigdom er barnetrygd. Selv om barnetrygden påstås å være en universell ordning, er det sånn at de med makta i Sandefjord velger å trekke barnetrygden fra når det beregnes utbetaling av økonomisk sosialhjelp. Det gjør at de aller fattigste barnefamiliene i realiteten blir fratatt barnetrygden og det er dypt urettferdig. Det er snakk om 943 barns familier som i fjor ble fratatt barnetrygden. Da er det kanskje ikke så rart at andelen barn som vokser opp i familier med vedvarende lavinntekt er høyere enn snittet i Norge. Og dette gjøres for å «spare» noe rundt 7,5 million, som ikke er store beløpet i et kommunebudsjett.

En stemme på Rødt i er en stemme som bidrar til å bekjempe regjeringas forskjellspolitikk nedenfra her i Sandefjord.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags